Sistemul sanitar are numeroase carente, fiind marcat de o cheltuire ineficienta a sumelor alocate, incheierea unor contracte dupa finalizarea termenelor de oferta si la sume mai mari decat cele inscrise in documente, a declarat, ieri, ministrul Crist
Sistemul sanitar are numeroase carente, fiind marcat de o cheltuire ineficienta a sumelor alocate, incheierea unor contracte dupa finalizarea termenelor de oferta si la sume mai mari decat cele inscrise in documente, a declarat, ieri, ministrul Cristian David, ministru delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar. "Am initiat o analiza complexa a sistemului sanitar afectat de o cheltuire ineficienta a banilor alocati de la bugetul de stat si fondul asigurarilor de sanatate. In urma controalelor am identificat numeroase carente la nivelul acestui sistem", a aratat David,. Potrivit Mediafax, David a precizat ca una din deficientele constatate este incheierea unor contracte de achizitie a sistemelor informatice dupa expirarea termenelor de derulare ale ofertelor. Potrivit acestuia, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu are un sistem de evidenta a asiguratilor cu contract de munca. "Sistemul pe baza caruia CNAS face decontarea nu este in concordanta cu contribuabilii reali si cu beneficiarii. In plus, Casa nu a efectuat controale asupra executarii atributiilor din contractele asumate. Au fost alocate sume de bani pentru servicii neefectuate si nu au fost introduse standarde de calitate la nivelul spitalelor", a precizat Cristian David.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.