Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat la inceputul acestei saptamani sprijinul fata de episcopii italieni angajati intr-o campanie in favoarea absenteismului la referendumul din 12 iunie din Italia privind reproducerea asistata, informeaza Rompres.
Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat la inceputul acestei saptamani sprijinul fata de episcopii italieni angajati intr-o campanie in favoarea absenteismului la referendumul din 12 iunie din Italia privind reproducerea asistata, informeaza Rompres. "Straduiti-va sa clarificati optiunea catolicilor si a tuturor cetatenilor in legatura cu referendumul privind reproducerea asistata", a declarat papa in fata episcopilor reuniti la Vatican. Episcopii italieni fac apel la alegatorii din peninsula sa nu participe la referendumul din 12-13 iunie care vizeaza abrogarea unei legi extrem de restrictive privind reproducerea asistata, lege ce impiedica indeosebi cuplurile sterile sa recurga la embrioni donati. Pentru validarea referendumului este nevoie de o rata de participare de 50 % plus unu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.