Editura Curtea veche a scos o carte pe cat de "jucausa", pe atat de infricosatoare: Esti ceea ce mananci, cartea de succes mondial a unei nutritioniste britanice stabilite la New York, dr. Gillian McKeith. Nu este o colectie de retete de slabire, ci
Editura Curtea veche a scos o carte pe cat de "jucausa", pe atat de infricosatoare: Esti ceea ce mananci, cartea de succes mondial a unei nutritioniste britanice stabilite la New York, dr. Gillian McKeith. Nu este o colectie de retete de slabire, ci un proiect mult mai ambitios: este un manual de schimbat viata o data cu alimentatia. Autoarea, devenita celebra prin metoda ei, demonstreaza ca ne sinucidem: fast food-ul, alimentele rafinate, apa nebiologica, asocierea cartofilor cu carnea, excesul de grasimi saturate, stresul sunt inamici pe care omul modern ii trateaza ca prieteni. O alimentatie proasta este semn al neglijentei fata de sanatatea proprie, spune ea. Metoda descrisa in carte - dupa trecerea unor teste de inteligenta alimentara - este diferita de cea a curelor de slabire: incepeti ziua cu un pahar de apa calduta cu lamaie, este primul indemn, nu prea greu de urmat. Mancati disociat, inlocuiti grasimile cu seminte, fructe, legume, peste, zice autoarea. Exista in carte si un program de detoxifiere, urmat de initierea in sapte pasi intr-o altfel de alimentatie. Editura a avut inspiratia sa organizeze un eveniment in jurul cartii, asezand pe masa unui cochet bistro cruditati, samburi, fructe, ceaiuri amarui ca mostre si argumente pentru a urma indemnul cartii: "mancati mai mult, nu mai putin, dar mancati inteligent!" (Brindusa Armanca)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.