In perioada 24 iunie - 21 august se va desfasura prima editie a Campionatului National de fotbal pe plaja, organizat de Subcomisia de fotbal pe plaja a Comisiei de Fotbal in Sala din cadrul FRF. Competitia este impartita in doua, mai intai disputandu
In perioada 24 iunie - 21 august se va desfasura prima editie a Campionatului National de fotbal pe plaja, organizat de Subcomisia de fotbal pe plaja a Comisiei de Fotbal in Sala din cadrul FRF. Competitia este impartita in doua, mai intai disputandu-se turneele de calificare, iar apoi turneul final. Turneele preliminarii vor avea loc intre 24 iunie si 14 august la Bucuresti si Mamaia, care cuprind patru sectiuni. Prima este Cupa Presei. Primele patru echipe vor participa la un al doilea turneu de calificare, castigatoarea acestuia din urma calificandu-se la turneul final. A doua sectiune este turneul echipelor afiliate la FRF, AMF si AJF, participante la intrecerile Campionatului National, Diviziile A, B, C, D si Futsal (toate diviziile). Primele patru clasate vor disputa al doilea turneu de calificare, castigatoarea acestuia din urma capatand dreptul de participare la turneul final. Cea de-a treia sectiune este Cupa de Vara, destinata exclusiv angajatilor din institutiile publice si firmele private din Romania. Primele patru se vor califica la al doilea turneu de calificare iar castigatoarea va ajunge la turneul final. Ultima este sectiunea Open, alcatuita din echipe din Bucuresti si din tara, avand in componenta jucatori cu varsta minima de 16 ani. Primele 10 clasate vor disputa al doilea turneu de calificare, echipele care vor ocupa locurile 1-5 ale acestuia din urma calificandu-se la turneul final care va avea loc in perioada 19-21 august, la Mamaia. Tragerea la sorti a primei faze de calificare va avea loc la Casa Fotbalului pe 14 iunie. Dupa incheierea primei editii a Campionatului National de Fotbal pe plaja, se va organiza un turneu international, la care va participa in premiera echipa nationala de fotbal pe plaja a Romaniei. Nationala Romaniei, care va fi alcatuita in urma organizarii acestui campionat national, intentioneaza sa participe la viitoarea editie a Cupei Mondiale de fotbal pe plaja, care va avea loc in Brazilia, in 2006, pe plaja Copacabana, din Rio de Janeiro. Subcomisia pentru fotbal pe plaja din cadrul FRF, care organizeaza Campionatul National, este compusa din Dan Robe - presedinte, Petre Radu, Viorel Stoica, Bogdan Gheorghe si Viorel Farcas - membri. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.