Consiliul Concurentei va incepe o ancheta din oficiu privind respectarea plafonului maxim al ajutorului de stat acordat Mittal Steel Galati, fost Ispat Sidex, potrivit unui ordin al presedintelui institutiei, transmite Mediafax. Ajutorul de stat acor
Consiliul Concurentei va incepe o ancheta din oficiu privind respectarea plafonului maxim al ajutorului de stat acordat Mittal Steel Galati, fost Ispat Sidex, potrivit unui ordin al presedintelui institutiei, transmite Mediafax. Ajutorul de stat acordat Sidex pana in 2010 insumeaza 30.597 de miliarde de lei (1,13 miliarde de dolari). La nivelul Consiliului a fost organizata o comisie de coordonare a investigatiei, care va fi formata de vicepresedintele institutiei, Constantin Ciutacu, consilierul de concurenta Mihai Giugariu si consilierul de concurenta Jozsef Nandor Nemeny. Analiza si prezentarea rezultatelor investigatiei revin inspectorului de concurenta Ciprian Pilan.
Potrivit Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), investitorul si-a asumat realizarea unor investitii in valoare totala de 351,1 milioane de dolari, esalonate pe 10 ani. Sumele alocate modernizarii tehnologice insumeaza 175 de milioane de dolari, in timp ce investitiile de mediu se ridica la 76,1 de milioane de dolari. Pachetul majoritar de actiuni al uzinei Sidex Galati a fost cumparat in 2001 de compania LNM Holdings N. Pretul total al titlurilor Sidex se ridica la 70,2 milioane de dolari. Pana in prezent, actionarul majoritar al Sidex a platit 35,2 milioane de dolari - putin peste jumatate din pretul total -, din care 25 de milioane de dolari in 2001 si 10,2 milioane de dolari in aprilie 2003. La inceputul lunii decembrie, Guvernul a redus cu doi ani perioada in care Ispat Sidex beneficiaza de scutire de la plata impozitului pe profit, stabilind ca aceasta facilitate expira la 31 decembrie 2004. Limitarea facilitatilor a fost determinata de cerintele Uniunii Europene. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.