Vineri seara, o furtuna puternica a facut ravagii in judetul Calarasi, iar sambata vartejul a smuls acoperisuri langa Cernavoda. Tornade tot mai dese lovesc sudul tarii. Sambata, locuitorii comunelor din zona podului Cernavoda au putut observa cum p
Vineri seara, o furtuna puternica a facut ravagii in judetul Calarasi, iar sambata vartejul a smuls acoperisuri langa Cernavoda. Tornade tot mai dese lovesc sudul tarii. Sambata, locuitorii comunelor din zona podului Cernavoda au putut observa cum pe cer se formeaza un vartej negru, asemanator unei tornade. Vantul puternic a smuls acoperisurile unor case si s-a indepartat cu viteza uluitoare. Pagube de peste 1,5 miliarde de lei au fost inregistrate si in comuna Nicolae Balcescu, dupa ce o tornada a afectat 26 de case, transmite corespondentul Rompres.
Dupa o ploaie torentiala, urmata de caderi de grindina, vineri seara in aceasta comuna s-a format o tornada care a afectat acoperisurile caselor si a produs pagube in 26 de gospodarii. Doar sase case au ramas fara acoperisuri, restul de 20 au pagube mai mici, fiind afectate intr-un procent de 10-30%.
Prefectul judetului, Jenel serban si seful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, col. Viorel Muresan, s-au deplasat in localitatea Nicolae Balcescu, unde i-a asigurat pe locuitorii afectati de tornada ca vor fi ajutati cu materiale de constructii pentru a repara locuintele.
Din fericire, meteorologii anunta ca ploile si furtunile ne dau pace pentru cateva zile. Vremea va fi foarte calda, chiar caniculara pentru acest inceput de saptamana, ploile aparand iar abia de miercuri incolo si mai ales in nordul si vestul tarii.



La Movilita se reconstruieste

In comuna Movilita, casele afectate de tornada au fost refacute in proportie de 90 la suta. in prezent, se mai lucreaza la acoperisuri, urmand ca "in prima parte a lunii iunie toate lucrarile sa fie incheiate", a declarat prefectul de Ialomita, Cazacu Marinica. "in general, lucrarile s-au desfasurat in grafic", a mai spus prefectul, singurul sau regret fiind legat de intentia unor cetateni de a obtine ajutor fara sa merite, provocandu-si singuri stricaciuni la locuinte, informeaza Rompres.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.