Gardienii penitenciarului Codlea au avut o noapte agitata, vineri spre sambata si o duminica tensionata. Vineri, opt detinuti, colegi de celula s-au imbatat crita si au inceput sa faca scandal. Au injurat gardienii si au inceput sa arunce cu obiecte
Gardienii penitenciarului Codlea au avut o noapte agitata, vineri spre sambata si o duminica tensionata. Vineri, opt detinuti, colegi de celula s-au imbatat crita si au inceput sa faca scandal. Au injurat gardienii si au inceput sa arunce cu obiecte in ei. Apoi, au inceput sa isi urle in gura mare revendicarile. Unii doreau reducerea pedepsei, altii sa stea mai mult la aer, altii mai multe vizite. Directorul penitenciarului a venit pentru a gestiona situatia. Spre dimineata, cand s-au trezit din betie, puscariasii s-au calmat. Conducerea inchisorii a deschis o ancheta pentru a vedea de unde au facut detinutii rost de bautura.
Ieri dimineata, gardienii s-au confruntat si cu o tentativa de evadare. Marius Pindaru, un detinut de 21 de ani, condamnat pentru viol la 9 ani, a fost liber cam un minut. Fuga s-a petrecut cand detinutul a iesit pe poarta penitenciarului pentru a pleca la munca. Era inconjurat de gadieni inarmati si de alti detinuti care asigurau paza. La iesirea pe poarta a imbrancit un detinut si a rupt-o la fuga spre o firma unde intrau oamenii la serviciu. Din aceasta cauza, gardienii nu au putut deschide focul.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.