Liderul Miscarii Noua Dreapta, Tudor Ionescu, a fost amendat de jandarmi, cu 30 de milioane de lei, pentru "initierea unei manifestatii neautorizate" in timpul desfasurarii paradei gay din Bucuresti. "Pe parcursul marsului s-au inregistrat manifestar
Liderul Miscarii Noua Dreapta, Tudor Ionescu, a fost amendat de jandarmi, cu 30 de milioane de lei, pentru "initierea unei manifestatii neautorizate" in timpul desfasurarii paradei gay din Bucuresti. "Pe parcursul marsului s-au inregistrat manifestari impotriva participantilor la aceasta actiune. Astfel, la intersectia Bd-ului Dimitrie Cantemir cu Intrarea Cuza Voda, un grup de 15-20 de persoane au afisat pancarde, bannere si au scandat lozinci impotriva manifestantilor, iar un alt grup, de aproximativ 30 de persoane, avand inscriptionata pe pancarde sigla Miscarii Noua Dreapta, au incercat sa agreseze participantii la marsul organizat de Accept. Jandarmii au intervenit, oprind manifestarile violente si au aplicat sanctiuni contraventionale conform prevederilor legale in vigoare", se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei. Astfel, liderul Miscarii Noua Dreapta a fost sanctionat contraventional cu suma de 30 de milioane de lei pentru initierea unei manifestatii neautorizate.
De asemenea, jandarmii au precizat ca bucuresteanul Nicolae C., in varsta de 28 de ani, care a aruncat o faclie aprinsa in grupul de manifestanti si a incercat apoi sa se ascunda in multime, este cercetat de politisti in legatura cu infractiuni la Legea 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.