Un adolescent britanic care isi teroriza vecinii nu va mai putea purta hanorac si nici sapca timp de cinci ani, a decis un tribunal din Manchester.
Aceasta decizie neobisnuita a fost luata de magistrati in cadrul unui "Asbo" (ordin referitor
Un adolescent britanic care isi teroriza vecinii nu va mai putea purta hanorac si nici sapca timp de cinci ani, a decis un tribunal din Manchester.
Aceasta decizie neobisnuita a fost luata de magistrati in cadrul unui "Asbo" (ordin referitor la comportamentul antisocial), un fel de proces-verbal care permite justitiei sa lupte impotriva delincventei usoare. Pana acum justitia britanica nu a adoptat vreo alta decizie de acest gen.
Dale Carroll - cunoscut drept "Elms" prietenilor sai din Manordale Walk, la periferia orasului Manchester - nu va mai putea astfel beneficia de atributele esentiale unui adolescent care locuieste intr-un astfel de cartier. Tanarul nu va avea nici dreptul de a se afla in public impreuna cu mai mult de doua persoane, exceptie facand membrii familiei sale, a decis tribunalul. "Elms" devenise un adevarat cosmar pentru vecinii sai. El nu va mai putea dispune de lucrurile pe care se pare ca le aprecia in mod deosebit, ca artificiile si pocnitorile.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.