Amintind cuvintele de "recunostinta unitara, adresata Domnului care elibereaza din cosmarul mortii", prezente in Noul Testament si in textele originare ebraice, Papa Benecidct al XVI-lea a dedicat slujba de ieri dialogului dintre evrei si crestini. V
Amintind cuvintele de "recunostinta unitara, adresata Domnului care elibereaza din cosmarul mortii", prezente in Noul Testament si in textele originare ebraice, Papa Benecidct al XVI-lea a dedicat slujba de ieri dialogului dintre evrei si crestini. Vorbind despre "marea trecere" si despre martiriu, Sfantul Parinte a evidentiat celor 27.000 de crestini prezenti in Piata crestinatatii, faptul ca Mantuitorul Iisus Hristos este intaiul dintre martiri. "Daruindu-si viata, intr-un context de ura si prefacatorie, Iisus a stiut, insa, sa-si transforme patima intr-o sarbatoare a recunostintei" catre Tatal ceresc. "Sfanta taina a impartasaniei - a adaugat Pontiful- este esenta Salvarii". Astfel, Dumnezeu nu cunoaste indiferenta, ci "priveste cu dragoste catre oameni".
De asemenea, Suveranul Pontif a adresat un calduros bun sosit pelegrinilor chinezi sositi de la Hong Kong pentru a asista la slujba din Piata San Pietro, semn evident al atentiei deosebite acordata de Benedict al XVI-lea continentului asiatic. In China traiesc aproximativ 12 miloane de catolici carora, insa, le sunt interzise contactele cu Biserica din Roma, precum si orice forma de ascultare fata de Papa. In urma cu doua saptamani, adresandu-se ambasadorilor acreditati pe langa Sfantul Scaun, Benedict al XVI-lea a exprimat dorinta Vaticanului de a relua relatiile diplomatice cu China si Arabia Saudita. Cu ocazia Zilei Africii "African Day", celebrata ieri, Suveranul Pontif a facut apel la comunitatea internationala pentru a fi "atenta la necesitatile continentului negru si a se implica din ce in ce mai activ in rezolvarea problemelor cu care se confrunta popoarele africane".
Tot ieri a fost confrimata stirea conform careia Papa va efectua, in perioada 18-21 august, o calatorie apostolica in orasul german Koln, cu ocazia sarbatoririi zilei mondiale a tineretului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.