Liderul grupului parlamentar al PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a declarat ieri ca democratii sunt de acord cu transferul unor atributii ale presedintelui acestui for legislativ catre Biroul Permanent, organism care are o componenta sp
Liderul grupului parlamentar al PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a declarat ieri ca democratii sunt de acord cu transferul unor atributii ale presedintelui acestui for legislativ catre Biroul Permanent, organism care are o componenta specifica raportului de forte de pe scena politica la un moment dat, potrivit Rompres. PD a propus o serie de modificari ale Regulamentului Camerei Deputatilor, dintre care unele ar fi fost de dorit sa fie adoptate mai rapid, a spus Radulescu. El a mentionat reglementarea situatiei procedurale "confuze" a respingerii ordonantelor care au raport de respingere, ordonante ramase in "tara nimanui", si modificarea articolului 212 din Regulamentul Camerei Deputatilor, potrivit caruia Secretarul general al Camerei ar urma sa fie numit la propunerea Biroului Permanent, si nu a presedintelui acestui for legislativ. Biroul Permanent a decis, in aceasta saptamana, ca toate propunerile pentru modificarea Regulamentului sa fie incluse in raportul Comisiei speciale, care trebuie sa intocmeasca raportul pana la 1 septembrie, urmand sa lucreze si in perioada vacantei parlamentare.
Un alt amendament propus de grupul PD vizeaza obligativitatea presedintelui de comisie de a supune la vot toate propunerile care sunt pe ordinea de zi. In privinta lucrarilor din comisii, PD vrea ca sedintele sa poata fi conduse, in cazul in care exista cvorum, de oricare dintre deputatii prezenti, chiar daca sunt absenti atat presedintele, cat si membrii biroului comisiei, pentru ca procesul legislativ sa nu fie blocat pe chestiuni minore, procedurale, a explicat Radulescu. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.