Apararea lui Michael Jackson, judecat pentru abuz sexual asupra unui minor, s-a straduit, luni sa o discrediteze pe mama presupusei victime, prezentand-o drept lacoma, fara inima si sugerand ca ar fi profitat de boala fiului ei pentru a obtine bani d
Apararea lui Michael Jackson, judecat pentru abuz sexual asupra unui minor, s-a straduit, luni sa o discrediteze pe mama presupusei victime, prezentand-o drept lacoma, fara inima si sugerand ca ar fi profitat de boala fiului ei pentru a obtine bani din mai multe parti, transmite Mediafax. Inca de la inceputul procesului de la Santa Maria, apararea au descris-o pe mama presupusei victime drept o "reclamanta profesionista", o femeie care si-a manipulat copiii si a incercat sa obtina bani de la cantaret printr-o masinatie. Luni, juriul a audiat un expert contabil, Mike Radakovich, care a confirmat cifre deja prezentate tribunalului. In momentul in care primea mii de dolari de la Jackson si apropiatii sai si incasa 32.000 de dolari ca urmare a unui acord intr-un alt caz in care avusese pozitia de reclamanta, mama presupusei victime primea si un ajutor social de 769 de dolari pe luna. Faptul ca femeia nu a anuntat serviciile sociale ca nu mai are nevoie de acest ajutor este echivalentul unei escrocherii, a declarat o angajata a serviciilor de asistenta de sociala, Mercy Mannriquez. Radakovich afirmase anterior ca mama presupusei victime traia pe picior mare in perioada in care pretinde ca a fost sechestrata la Neverland. Astfel, in trei saptamani, ea a cheltuit sapte mii de dolari in restaurante, pe haine si in saloane de frumusete. Apararea a chemat-o apoi la bara pe sora fostului sot al femeii, care a descris-o drept avara si lipsita de inima. Matusa presupusei victime a chemat mai multe persoane pentru a dona sange pentru copilul bolnav de cancer, dar cumnata ei i-a spus ca nu vrea sange ci bani.
La sfarsitul audierii, apararea a chemat-o pe directoarea unui ziar local, care a afirmat ca mama acuzatorului a facut presiuni in 2000 pentru ca publicatia sa faca apel la cititori sa doneze bani pentru fiul ei bolnav. "Voia un al doilea articol pentru ca primul nu i-a adus suficienti bani", a spus jurnalista Connie Keenan, care estimeaza ca a fost inselata si in cazul primului articol. Keenan a fost contrazisa de procurorul Tom Sneddon, care a afirmat ca la vremea respectiva familia presupusei victime avea nevoie de bani nu doar pentru ingrijirile medicale ale copilului ci si pentru viata de zi cu zi. Mai multe celebritati erau asteptate la bara ieri, printre acestea fiind actorul Chris Tucker si vedeta de televiziune Jay Leno, care ar trebui sa vorbeasca despre o tentativa de extorcare pusa la cale de aceeasi familie. Potrivit unor documente a caror existenta a fost dezvaluita luni, apararea intentioneaza de asemenea sa o cheme la bara pe nepoata lui Marlon Brando, in varsta de noua ani. Aceasta ar trebui sa vorbeasca despre comportamentul presupusei victime si a fratelui sau la Neverland, dar acuzarea se opune, spunand ca marturia fetitei ar avea scopul de a influenta negativ juratii. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.