PSD a asteptat sa vina ziaristii in tara si sa-si schimbe conducerea pentru a investiga ce a cautat Omar Hayssam in randurile sale si cu cine "s-a relationat" el in acest partid. La mai mult de o luna dupa ce omul de afaceri sirian, Omar Hayssam, a f
PSD a asteptat sa vina ziaristii in tara si sa-si schimbe conducerea pentru a investiga ce a cautat Omar Hayssam in randurile sale si cu cine "s-a relationat" el in acest partid. La mai mult de o luna dupa ce omul de afaceri sirian, Omar Hayssam, a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, PSD a ajuns cu mare intarziere la o concluzia ca trebuie sa faca o ancheta paralela, pentru a analiza modul in care Omar Hayssam a intrat in partid si cum "s-a relationat" cu membrii PSD in perioada in care a fost membru al acestui partid. Anuntul a fost facut ieri de liderul Mircea Geoana si pentru acest demers curajos a fost pus in alerta Consiliul de Integritate Morala (CIM), condus de fostul ministru al Justitiei, Cristian Diaconescu. Beneficiind de o denumire pompoasa, Consiliul a fost un organism mai mult decat ineficient in mandatul precedent, sub conducerea lui Adrian Nastase. Marea actiune in care a fost implicat CIM a avut loc in perioada in care PSD isi aranja listele parlamenatere si incerca sa ia ochii electoratului punand Consiliul sa scoata de pe aceste liste nume mici, cat mai mici. Acestea erau scoase in fata ca nume controversate, care n-au ce sa caute in Parlament alaturi de faima PSD. In alta ordine de idei, Mircea Geoana chiar a extras ieri concluzia anchetei care nici nu a inceput, sugerand ca Hayssam nu are prea mare legatura cu PSD, desi i-a fost si lui coleg de partid. Si aceasta, pentru ca, a spus Geoana, scandalul legat de numele omului de afaceri sirian "a fost cuplat in mod explicit de catre Administratia Prezidentiala de PSD". "Mi se pare nefiresc ca o acuza grava sa planeze, prin ricoseu, asupra PSD", s-a plans Geoana, adaugand ca "in mod cert cele doua teme - Hayssam si rapirea jurnalistilor - in aceeasi zi, a fost o incercare de a impinge PSD intr-o chestiune foarte politica". (C.EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.