Studentii pentru Marga
Federatia Alianta Tineretului Universitar (ATU) din Bucuresti, ce reuneste asociatii studentesti din Universitatea Bucuresti, Universitarea Politehnica Bucuresti, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si A
Studentii pentru Marga
Federatia Alianta Tineretului Universitar (ATU) din Bucuresti, ce reuneste asociatii studentesti din Universitatea Bucuresti, Universitarea Politehnica Bucuresti, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport solicita presedintelui Romaniei, primului ministru si presedintelui Partidului Democrat numirea in functia de ministru al Educatiei si Cercetarii a profesorului Andrei Marga. "E timpul sa renuntam la algoritmul politic si sa avem o persoana competenta in fruntea acestui minister. Educatia nu poate fi o prioritate nationala atat timp cat este condusa de persoane mediocre si fara performante manageriale", se mentioneaza intr-un comunicat al ATU remis redactiei. Potrivit documentului, adevaratele reforme au fost incepute in perioada cand Andrei Marga era ministru. Referindu-se la demisia actualului ministru al Educatiei si Cercetarii, conducerea ATU considera ca Mircea Miclea "incearca sa iasa cu fruntea sus dintr-un minister in care nu a miscat aproape nimic". "Asa-zisele reforme ale dl Miclea nu au fost simtite nici de catre studenti, nici de catre profesori, nici de catre cercetatorii, se mai mentioneaza in comunicat. (Mihaela JITEA)
Asistenta maternala la control
In aceasta saptamana, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului va fi gazda unei serii de intalniri pentru a evalua sistemul de asistenta maternala din Romania. La intalniri vor lua parte directori ai Directiilor de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului, asistenti sociali, asistenti maternali profesionisti, copii - beneficiari ai acestei masuri de protectie, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale precum si ai Delegatiei Comisiei Europene. Aceste dezbateri fac parte dintr-o serie de actiuni ce vor fi derulate in cadrul unui proiect de infratire institutionala, derulat impreuna cu Ministerul Sanatatii, Bunastarii si Sportului din Olanda si finantat de Uniunea Europeana. Proiectul mai include vizite in 7 judete ale tarii (Vaslui, Satu Mare, Hunedoara, Gorj, Covasna, Braila, Calarasi), precum si in sectorul 6 al Municipiului Bucuresti in vederea identificarii problemelor cu care se confrunta asistenta maternala si a bunelor practici demne a fi multiplicate la nivel national. (C.S.)
Se scumpeste RATB
Consiliul General al Municipiului Bucuresti va decide, in sedinta de astazi, daca va majora cu 10% tariful biletelor si cu peste 30% costul abonamentelor RATB, solicitarea regiei fiind pentru data de 1 noiembrie a.c.. Aceasta ar insemna o crestere cu 1.000 de lei a pretului pentru o calatorie, de la 10.000 de lei vechi un bilet la 11.000 lei. Pentru abonamentele emise pe o linie, RATB a cerut o crestere de 31,58%, adica de la 190.000 lei vechi la 250.000 lei vechi, iar pentru cele emise pe doua linii - o majorare de 30,43%, de la 230.000 lei vechi in prezent la 300.000 de lei vechi. Abonamentele generale se preconizeaza ca vor fi majorate cu 100.000 de lei, de la 300.000 lei la 400.000 lei vechi, ceea ce inseamna o crestere cu 33,33%. RATB precizeaza ca incasarile lunare estimate a se realiza prin aplicarea acestei majorari sunt de 20,93 miliarde lei vechi (inclusiv TVA), ceea ce reprezinta o crestere medie cu 26,21%. (Magda SEVERIN)
Amenzi la parcare
Persoanele care continua sa-si parcheze masinile pe spatiile verzi din sectorul 4 al Capitalei risca amenzi cuprinse intre 500 si 7.500 de lei noi, inspectorii primariei aflandu-se pe teren pentru identificarea lor. Cea mai vizata artera este Bd. C-tin Brancoveanu, din cauza nerespectarii regulilor de protectie a mediului, de catre posesorii de autovehicule ce ocupa ilegal astfel de zone protejate. Totodata, vor fi sanctionate cu amenda maxima arderea resturilor vegetale si menajere in spatii deschise, taierea crengilor uscate ale arborilor fara aviz eliberat de municipalitate, schimbarea destinatiei unor terenuri amenajate ca spatii verzi in baza planurilor urbanistice. (M.S.)
Autobuze nemtesti
Primaria Capitalei a deschis ieri ofertele firmelor care au licitat pentru vanzarea a 500 de autobuze noi pentru transportul in comun. La licitatie s-au prezentat 37 de firme care au cumparat caietul de sarcini, dar numai patru au depus ofertele si doar doua au fost acceptate. Este vorba despre firmele Evobus Gmbh din Germania si Iris Bus din Franta, care, potrivit reprezentantilor municipalitatii, au prezentat mai multe oferte de pret in functie de criteriile solicitate. Pretul pentru cele 500 de autobuze cu plata la livrare a fost de 333 milioane RON la Evobus si 344 milioane RON la Iris Bus, in timp ce la plata in rate si leasing, sumele s-au situat intre 341 milioane si 421 milioane RON. Cea mai buna oferta din punct de vedere financiar apartine firmei germane, care ar putea castiga licitatia. Rezultatul licitatiei va fi anuntat in cel mult o luna. Cele 500 de autobuze noi le vor inlocui pe cele uzate care sunt inca mentinute in trafic, si vor fi masini ecologice, adaptate pentru accesul persoanelor cu handicap. (Magda SEVERIN)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.