Ii spun Monicai ca i-am aflat vecinele, una "mai vedeta" ca alta. Spre surpriza mea, pentru ea informatia e o noutate. Pleaca dimineata de acasa, pe la 9.00 - 9.30, si se mai intoarce seara. Cursuri - studiu de scena, improvizatie, curs de interpreta

Ii spun Monicai ca i-am aflat vecinele, una "mai vedeta" ca alta. Spre surpriza mea, pentru ea informatia e o noutate. Pleaca dimineata de acasa, pe la 9.00 - 9.30, si se mai intoarce seara. Cursuri - studiu de scena, improvizatie, curs de interpretare a textului la prima vedere in fata camerei etc. Sala - yoga si pilate (un tip de exercitii pentru femei, care se fac la sol, pe saltea, folosindu-se doar greutatea corpului). Auditii - locul unde actorul trebuie sa dea masura talentului sau, sperand la rolul cu care va cuceri Hollywoodul. E o "alergare" continua. "Aici am senzatia oportunitatilor. Orasul acesta respira sansa, competitie. si acest lucru imi umple sufletul", spune ea. "Practic, esti tot timpul in alerta, trebuie sa fii pe pozitii, pregatit. in orice moment, poti primi un telefon de la agentul tau, care te anunta ca ai o auditie intr-o jumatate de ora". Nu e de mirare ca adoarme inainte de miezul noptii.
Pentru Monica, programul acesta a devenit deja o obisnuinta. Nu ma pot abtine sa nu o intreb cum s-a impacat cu absentele lui Bobby (afacerile pe care acesta le deruleaza in Romania il obliga sa stea destul de mult timp departe de iubita lui), desi ii cunosc reticenta in ceea ce priveste mediatizarea povestii lor de iubire. "Vezi tu, Bobby nu face parte din viata mea obisnuita, imi raspunde ea zambind. El aduce senzationalul in ea atunci cand vine aici". si cu aceasta, Monica trage iar cortina asupra a tot ce tine de intimitatea ei.
De un an, americanii "ne-au furat-o" pe Monica Birladeanu. Una din cele mai sexy femei din Romania a ales sa se mute la Los Angeles pentru a-si incerca sansa in "Cetatea filmului". O sansa pe care Monica "o curteaza" muncind de dimineata pana seara. Programul ei e aproape spartan: in fiecare saptamana merge la cursuri, la sala, la auditii. Lunea o ia de la capat. Libertatea a vizitat-o pe Monica la ea acasa, o vila cumparata de vedeta si de iubitul ei, omul de afaceri Bobby Paunescu, intr-unul din cele mai selecte cartiere ale orasului Los Angeles. "Kings Road, Hollywood Hills?!!!", se mira taximetristul cand ii indic adresa la care locuieste vedeta din Romania, iar eu imi caut febril agenda: sa fi inteles eu gresit?
Am ajuns in urma cu cateva ore la Los Angeles, pentru un reportaj despre "aventura americana" a Monicai Birladeanu. insa taximetristul ma linisteste, explicandu-mi reactia lui: strada indicata de mine e un loc preferat de vedete - Sandra Bullock, Madonna, Cameron Diaz sau Sarah Jessica Parker, de exemplu, au proprietati aici.
Ma entuziasmez instantaneu si, pana ajungem in fata casei Monicai, nu-mi mai dezlipesc ochii de pe geam: musai sa vad si eu o vedeta!!! N-am noroc. Deocamdata... Monica si Bobby si-au cumparat vila cocheta, in care locuiesc acum, in urma cu cateva luni. "A fost a doua casa pe care agentul imobiliar ne-a prezentat-o. Ne-a placut imediat", povesteste Monica. Prietenii pe care si i-au facut in America ii invidiaza: de pe terasa lor, Monica si Bobby au o panorama uluitoare a orasului care li se asterne cuminte, la picioare.
Stabilim detaliile sedintei foto de a doua zi si ma intorc la hotel. Abia imi mai tin ochii deschisi, dar infrunt diferenta de fus orar uitandu-ma iar dupa vedete. Abia in ultima mea zi in Los Angeles am avut ocazia sa o zaresc pe una din vecinele celebre ale Monicai. Sarah Jessica Parker blocase circulatia pe Kings Road ca sa se rujeze... Am iertat-o, se putea altfel?!



"Moartea domnului Lazarescu", premiat la Cannes

Seara de vineri a adus o explozie de bucurie pentru cei care au participat la realizarea filmului "Moartea domnului Lazarescu". Selectionata la Festivalul de la Cannes, pelicula in care Monica joaca rolul unei asistene medicale a castigat premiul sectiunii "Un certain regard".
Cand am vizitat-o pe Monica la Los Angeles, vedeta tocmai se pregatea pentru festival. Probe de rochie, liste de invitati, stabilirea programului, revizionarea productiei, multa emotie si o intrebare abia rostita: "Oare le va placea filmul celor din juriu?". Le-a placut.
I-am urat atunci Monicai sa ajunga celebra la Hollywood. "Nu celebritatea ma intereseaza, mi-a raspuns ea. Ce-mi doresc eu este sa ajung o actrita foarte buna, caci satisfactia personala a lucrului bine facut mi se pare mult mai importanta".

Locul preferat: coltul semineului

"Casa aceasta are propria ei viata, asa o simt eu", povesteste Monica, declarandu-ne ca locul ei preferat e coltul in care se afla semineul. Livingul urias de la parter (la etaj se afla doua dormitoare, un dressing si doua bai) asteapta inca sosirea ultimelor piese de mobilier. "La inceput mi-a fost putin greu sa ma obisnuiesc aici. Podele mai scartaiau, existau unele mici disconforturi, dar m-am obisnuit". Un astfel de disconfort a fost ceea ce Bobby si Monica numesc acum in gluma "atacul melcilor": "Ne-am trezit intr-o zi cu vila plina de melci. Erau peste tot... Am aflat atunci ca tine de farmecul zonei", se amuza ea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.