Al doilea din seria competitiilor de Mare slem, turneul de la Roland Garros programeaza luni primele partide.
Romania va fi reprezentata, la fel ca in ultimii ani, la simplu, doar in competitia masculina, de cel doi care ne-au calificat in "
Al doilea din seria competitiilor de Mare slem, turneul de la Roland Garros programeaza luni primele partide.
Romania va fi reprezentata, la fel ca in ultimii ani, la simplu, doar in competitia masculina, de cel doi care ne-au calificat in "sferturile" Cupei Davis: Andrei Pavel si Victor Hanescu. Din pacate, Victor Hanescu, Edina Gallovits si Delia Sescioreanu nu au reusit sa treaca de "filtrul" calificarilor. Anul acesta lupta cea mai interesanta se anunta a fi cea de la masculin, acolo unde elvetianul Roger Federer, spaniolul Rafael Nadal, americanul Andy Roddick si chilianul Guillermo Coria par cei mai indreptatiti sa aspire la coroana detinuta acum de Gaston Gaudio (Argentina). Favoritul specialistilor este, paradoxal, cel mai tanar dintre cei patru, Nadal. Nepotul fostului capitan al lui FC Barcelona, acesta a defilat in ultimele turnee disputate pe zgura. La feminin, detinatoarea trofeului, rusoaica Anastasia Miskina, se va lupta, se pare, cu favorita gazdelor, Amelie Mauresmo.
* BANI. Editia din acest an a competitiei pariziene va acorda cele mai mari premii inregistrate vreodata in turneele de Grand Slam. Astfel, invingatorul de la masculin va primi un cec de 880.000 de euro, iar invingatoarea concursului feminin 867.000 de euro.
* NaSTASE. Campion in 1973, Ilie Nastase este una dintre vedetele care atrag publicul ca un magnet la Roland Garros. Ca si in anii trecuti, si la aceasta editie "Nasty" va juca in turneul veteranilor, competitie in care s-au inscris sase echipe.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.