Curentul asta, acea adiere de aer dintre o fereastra deschisa si o usa careia omul a uitat sa-i traga clanta, acea vanzoleala de aer pe culoarul unui vagon de tren sau in masina, cand soferul iubeste geamul deschis, a devenit un veritabil bau-bau pen
Curentul asta, acea adiere de aer dintre o fereastra deschisa si o usa careia omul a uitat sa-i traga clanta, acea vanzoleala de aer pe culoarul unui vagon de tren sau in masina, cand soferul iubeste geamul deschis, a devenit un veritabil bau-bau pentru multi oameni. I se pun in carca toate neplacerile aparute in organism. Ciudatenia este ca in alte tari spaima in fata curentului nu exista, nimeni nu-i da curentului vreo importanta si nu se fereste nimeni de el.
Doctorul Florin Radulescu, medic primar reumatolog la Centrul de boli reumatologice ""Prof. Stoia"" din Bucuresti, explica faptul ca un curent de aer ce atinge zona lombara poate fi doar un factor favorizant in aparitia durerilor de mijloc si eventual al lombosciaticii, dar curentul de aer in nici un caz nu este cauza acestor suferinte. Medicul spune ca in durerile de sale, dureri de natura vertebrala, cand se fac infiltratii pentru calmarea nervului cu pricina, se folosesc ace lungi de 10 centimetri pentru a patrunde in vecinatatea nervului. Pai, ce curent atat de puternic de aer poate patrunde prin asemenea grosime de piele, grasime, muschi, pentru a irita nervul aflat in profunzime la circa 10 centimetri? Curentul asta de aer trebuie sa fie o veritabila tornada pentru a face rau nervilor existenti la asemenea adancime spre coloana vertebrala. Cu alte cuvinte, ""nu ma dor salele, fiindca m-a tras curentul"", ci o afectiune la nivelul vertebrelor coloanei genereaza durerea de sciatica. De altfel, nici medicii pneumologi nu cred in vinovatia curentului de aer in provocarea de afectiuni ale aparatului respirator.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.