Unii teoreticieni gerontologi propun o alta abordare a imbatranirii, din prisma acumularii de toxine in organism. Conform acestei idei, am putea "amana" imbatranirea organelor daca am reusi printr-o preocupare constanta sa eliminam toxinele din corp,
Unii teoreticieni gerontologi propun o alta abordare a imbatranirii, din prisma acumularii de toxine in organism. Conform acestei idei, am putea "amana" imbatranirea organelor daca am reusi printr-o preocupare constanta sa eliminam toxinele din corp, sa le prevenim acumularea. in timpul copilariei si tineretii, mecanismele de curatare a toxinelor functioneaza bine, dereglarea lor, de obicei rar intalnita, constituindu-se insa in boli foarte grave. insa, inca din tinerete si intr-o stare aparent completa de tinerete, trebuie sa prevenim acumularea toxinelor prin metode de genul: postul alimentar de scurta durata (care poate coincide sau nu cu cel religios), regimuri de trei pana la sapte zile de regim exclusive vegetarian, renuntarea completa la tigari si alcool, renuntarea (macar cateva zile pe luna) la cafea.
in strainatate sunt clinici de detoxifiere care recomanda practicarea de clisme regulate, plasturi cu substante intens stimulante - precum cantarida - aplicarea ventuzelor, hidroterapie, homeopatie, fitoterapie, remediile florale ale dr. Bach, aromoterapia, medicina Ayurveda, cromoterapia sau terapia prin lumina polarizata si culori etc. Mai usor ar fi sa incercam inca de tineri sa prevenim imbolnavirea organsimului, sa avem grija de tot ce "intra" in sistemul nostru informational - fizic si psihic - si de asemenea sa fim atenti si la revers. Eliminarea organica a toxinelor precum si gandurile, emotiile pe care le "emitem", ca si faptele pe care le executam, isi pun amprenta asupra acestui mecansim de intrare si iesire, responsabil de intoxicare - repectiv dezintoxicarea organsimului.
O data cu inaintarea in varsta, ar trebui sa mancam mai putin si sa dam mai mare importanta calitatii, pentru ca organismul oboseste si toxinele acumulate impiedica nutritia corecta si suficienta a tesuturilor. De altfel se creeaza un cerc vicios si intre aceste acumulari si bolile cronice ale unor organe importante, precum ficatul sau rinichii. Poate ca ati constatat personal ca cei care practica yoga, de exemplu, sau alte metode de control a respiratiei si meditatie, precum si cei pentru care sportul e a doua natura, cei care tin post cu religiozitate sau isi supravegheaza dieta permanent, imbatranesc mai greu, sunt vioi, activi, plini de energie chiar si la varste inaintate. Cei care fac sport favorizeaza transpiratia, beau mai multe lichide, tesuturile sunt mai bine irigate cu sange datorita efortului si atunci toxinele se misca, nu li se permite sa se adune. Acesti oameni au un tranzit bun, pentru ca stimularea musculaturii abdominale ajuta si la evacuarea intestinului gros. Nu in ultimul rand, retineti ca studii stiintifice au constatat niveluri scazute de acumulari de toxine organice la cei care practica metode spirituale de eliminare a toxinelor emotionale, a stresului si sunt incarcati de energie pozitiva creatoare.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.