Intr-o zi rece, o supa fierbinte este gustarea ideala. Alege supa de legume sau cu pastai - acestea contin fibre si vitamine. Supele de morcovi sau de rosii sunt doua moduri minunate de a-ti mari rezerva de nutrimente. Unele supe aflate de vanzare i
Intr-o zi rece, o supa fierbinte este gustarea ideala. Alege supa de legume sau cu pastai - acestea contin fibre si vitamine. Supele de morcovi sau de rosii sunt doua moduri minunate de a-ti mari rezerva de nutrimente. Unele supe aflate de vanzare in magazine sunt pline de sare si grasimi, asa ca prepararea acasa ar putea fi o alternativa mai sanatoasa.
Sandvisurile sunt spornice si usor de preparat, dar fiti atenti ce puneti in ele. incercati variante cu continut scazut in grasimi precum tonul, carnea de pui, carnea macra sau branza dietetica. Optati pentru painea integrala si adaugati salata sau alte legume pentru a creste continutul in fibra al sandvisului.
Produsele lactate sunt bogate in calciu, un nutriment care ajuta la cresterea si dezvoltarea sanatoasa la copii si adolescenti. Multe din iaurturile si deserturile pe baza de branza proaspata au grasimi putine. Puteti incerca si budinca de orez. Laptele smantanit contine toate proteinele si calciul pe care il contine laptele obisnuit, dar are doar jumatate din calorii.
Fructele sunt pline de vitamine si fibre, dar au si alte proprietati benefice. O portie suplimentara de fructe este intotdeauna binevenita pentru corpul tau. Daca nu aveti fructe proaspete la indemana, apelati la conservele de fructe. Atentie insa: alegeti fructele conservate in propriul suc si nu in sirop.
Majoritatea dintre noi nu mananca destule legume, dar este atat de usor sa cresti aportul de vitamine! Rosii mici si dulci, ardei, castraveti, betisoare de morcov, telina, ridichi si dovlecei sunt numai o parte din legumele care pot fi consumate separat sau cu sosuri speciale (de tomate sau iaurt). (continuare duminica viitoare)


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.