Agentia France Presse citeaza Presedintia romana, care a declarat ca cei trei ziaristi si ghidul lor irakian au fost eliberati si se afla sub protectia autoritatilor romane. ""Cei trei ziaristi si ghidul lor sunt teferi si se afla sub protectia aut
Agentia France Presse citeaza Presedintia romana, care a declarat ca cei trei ziaristi si ghidul lor irakian au fost eliberati si se afla sub protectia autoritatilor romane. ""Cei trei ziaristi si ghidul lor sunt teferi si se afla sub protectia autoritatilor romane"", a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei Romaniei, Adriana Saftoiu, citat de AFP.
AFP reaminteste ca cei trei ziaristi au fost rapiti la 28 martie, intr-o suburbie din Bagdad, impreuna cu ghidul lor, Mohamed Munaf, un om de afaceri americano-irakian. Rapitorii cerusera autoritatilor romane sa anunte, pana la 27 aprilie, retragerea trupelor din Irak, in schimbul eliberarii ostaticilor. De asemenea, agentiile Reuters si Associated Press informeaza ca trei jurnalisti romani si translatorul lor, luati ostatici in Irak la 28 mai, au fost eliberati duminica, dupa aproape doua luni de captivitate. Agentia italiana de presa Ansa anunta, la randul sau, eliberarea ostaticilor, precizand ca ""se afla sub protectia autoritatilor romane la Bagdad"". Postul de televiziune britanic BBC informeaza, de asemenea, cu privire la eliberarea celor patru persoane. Presa spaniola difuzeaza aceeasi informatie, citand insa postul de televiziune qatariot Al Jazeera, care a obtinut o confirmare de la Presedintia romana privind eliberarea jurnalistilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.