O grupare araba ar fi incercat, in urma cu sapte ani, sa organizeze un atentat la adresa presedintelui Emil Constantinescu (foto).
Informatia a fost obtinuta la timp de serviciile secrete, iar presupusii atentatori fiind opriti inainte de a
O grupare araba ar fi incercat, in urma cu sapte ani, sa organizeze un atentat la adresa presedintelui Emil Constantinescu (foto).
Informatia a fost obtinuta la timp de serviciile secrete, iar presupusii atentatori fiind opriti inainte de a ajunge in Romania, transmite PRO TV.
Potrivit sursei citate, persoane aflate in penitenciarul Jilava ar fi trimis in Siria, la sfarsitul anului 1998 - inceputul anului 1999, o scrisoare in limba araba. in aceasta s-ar fi cerut sprijin unor persoane din Siria sa vina in Romania pentru a-i pedepsi pe cei care se opuneau derularii de catre arabi a unor afaceri ilegale, documentul continand referiri chiar la presedintele de atunci, Emil Constantinescu.
Serviciile secrete au interceptat scrisoarea, i-au identificat pe cei care ar fi urmat sa ajunga in Romania, oprindu-i in momentul in care s-au prezentat la consulatul roman pentru a obtine viza de intrare. Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe, Catalin Harnagea , a confirmat tentativa mafiei arabe de a atenta la viata presedintelui.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.