Fondata de Lucian Blaga, interbelica "Saeculum" a renascut in urma cu ani sub ingrijirea profesorului Ion Dur, la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Volumele 17 si 18, aparute nu demult, pastreaza linia sobra si spiritualizata a publicatiei-mama
Fondata de Lucian Blaga, interbelica "Saeculum" a renascut in urma cu ani sub ingrijirea profesorului Ion Dur, la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Volumele 17 si 18, aparute nu demult, pastreaza linia sobra si spiritualizata a publicatiei-mama, dar amintesc ca alte vremi traieste filozofia azi, in postmodernitate. Sectiunile "Cultura fondatoare", "Cotitura hermeneutica", "Afinitati (s)elective", "Hartia de turnesol" sau "Palimpsest", conserva eseul filozofic si literar de tinuta academica, sub semnaturile lui Gh. Vladutescu, Lucian Grozea, Ion Dur, Ilie Gutan, Eugene van Itterbeek, Laura Pana, Paul Philippi, Gabriel Popescu, Ileana Marinescu, Oana Georgiana Enachescu, ceea ce da sansa intalnirii intre generatii in jurul lui Cioran, Vulcanescu, Leibnitz, Michel Tournier sau in jurul istoriei comunitatii germane din Transilvania. Revista "pretentioasa" de sinteza culturala, cu subsoluri si bibliografie, "Saeculum" nu ignora suprafata extinsa pe care conceptul de cultura o acopera in zilele noastre. Sectiunea "Comunicare-Cuminecare" gazduieste studii media, unele sub semnaturi prestigioase, precum aceea a profesorului Hans-Peter Niedermaier din München. Mica Europa de hartie, publicatia sibiana ofera spatiu de intalnire mai multor limbi, gazduind eseuri, literatura sau analize in franceza, germana, italiana, engleza. (Brindusa ARMANCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.