In sedinta de guvern de ieri, guvernul a luat in discutie proiectul "Sibiu - capitala culturala europeana", considerat "de importanta nationala si europeana, parte integranta din Strategia si programul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana" (con
In sedinta de guvern de ieri, guvernul a luat in discutie proiectul "Sibiu - capitala culturala europeana", considerat "de importanta nationala si europeana, parte integranta din Strategia si programul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana" (conform cominicatului Biroului de presa al Palatului Victoriei). Sprijinirea proiectului ("cel mai important proiect cultural organizat si derulat in Romania, prin dimensiune, perioada de desfasurare si impact de comunicare publica") este prioritara, avand in vedere semnificatia speciala a anului 2007 pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Guvernul are in vedere modernizarea infrastructurii serviciilor, edilitara si culturala, restaurarea de monumente, programul cultural pe tot anul 2007. Pentru selectarea in programul de la Sibiu se vor face selectii speciale, prin mecanisme si proceduri supravegheate de Ministerul Culturii si Cultelor. Pentru pregatirea programului "Sibiu 2007" au fost virate in bugetul ministerului 71 de miliarde de lei. Pe 11 mai s-a intrunit juriul central de selectie, care va defini criteriile de evaluare a proiectelor culturale depuse pentru anul 2007 si va face propuneri comisiilor de expertiza pe domenii. Proiectele vor fi triate in mai multe etape. Se vor solicita si oferte de organizare pentru manifestari culturale pe teme precise, care vor fi definite de catre Asociatia Sibiu - capitala culturala europeana 2007. Programul va fi evaluat pe 3 iunie de un juriu european. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.