Astazi, la Constanta, se desfasoara o manifestare culturala deosebita dedicata marelui poet Publius Ovidius Naso, la implinirea a 1990 de ani de la moartea sa. Considerat, alaturi de Vergiliu si de Horatiu, intre cei mai mari poeti ai Imperiului Roma
Astazi, la Constanta, se desfasoara o manifestare culturala deosebita dedicata marelui poet Publius Ovidius Naso, la implinirea a 1990 de ani de la moartea sa. Considerat, alaturi de Vergiliu si de Horatiu, intre cei mai mari poeti ai Imperiului Roman si-a petrecut ultimii noua ani ai vietii exilat la Tomis, perioada in care si-a povestit suferintele intr-una din marile opere ale literaturii mondiale, Tristia, urmata de Scrisorile de la Pont. A fost o victima a rivalitatilor intre grupele de interes de la Roma, unde chiar si acum aproape 2000 de ani erau sacrificate valorile culturale in cadrul jocurilor politice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.