Mai multi senatori si deputati ai PSD si PPRM isi negociaza, in aceasta perioada, trecerea la PNL, dupa ce presedintele formatiunii liberale, Calin Popescu Tariceanu, a cerut liderilor partidului sa atraga parlamentari din opozitie pentru asigurarea
Mai multi senatori si deputati ai PSD si PPRM isi negociaza, in aceasta perioada, trecerea la PNL, dupa ce presedintele formatiunii liberale, Calin Popescu Tariceanu, a cerut liderilor partidului sa atraga parlamentari din opozitie pentru asigurarea majoritatii in cele doua Camere. Surse din PNL, citate de Mediafax, sustin ca Tariceanu si-a schimbat atitudinea fata de cei care vor sa se inscrie in partid, in urma presiunilor lui Traian Basescu, care pledeaza pentru alegeri anticipate, pe motiv ca actuala putere nu are majoritatea in Parlament. Astfel, in dorinta de a asigura majoritatea parlamentara, Tariceanu a cerut recent liderilor PNL sa inceapa negocieri cu diversi senatori si deputati ai opozitiei pentru a-i atrage in partid. Pana acum, s-au concretizat discutiile cu senatorul independent Mihai Lupoi, fost peremist, care s-a inscris in filiala Dolj a PNL. In prezent, liberalii negociaza cu senatorul PSD de Iasi, Neculai Apostol, care a parasit PSD in urma cu o saptamana si ar putea trece la PNL. Acelasi gest l-ar putea face si deputatii pesedisti Mihai Malaimare si Traian Dobre. Pe de alta parte, in mai multe filiale PNL, printre care Brasov, Dolj, Bacau, Timis, Vrancea, Botosani si Bucuresti, s-au declansat dispute intre diferite grupari care urmaresc preluarea conducerii in organizatiile teritoriale, in cadrul Conferintelor judetene care se desfasoara in aceasta toamna. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.