Luminita si Sistem au intrat in focul ultimelor repetitii inainte de semifinala Eurovision, ei lucrand ieri alaturi de ucraineni la operatiunea de aducere a butoaielor in scena, ce trebuie sa se faca foarte rapid. Circa 20 de oameni sunt angrenati in
Luminita si Sistem au intrat in focul ultimelor repetitii inainte de semifinala Eurovision, ei lucrand ieri alaturi de ucraineni la operatiunea de aducere a butoaielor in scena, ce trebuie sa se faca foarte rapid. Circa 20 de oameni sunt angrenati in operatiunea care mai necesita repetitii miercuri la pranz. Butoaiele sunt fixate pe trei platforme cu rotile. Deplasarea si pozitionarea lor se face relativ usor, trebuie doar sa se efectueze conexiunile electrice intre butoaie si priza principala. O alta operatiune este blocarea rotilor platformelor pe care stau butoaiele si baietii de la Sistem, pentru ca altfel in spectacol s-ar vedea si un numar inedit de "balet" al celor trei platforme.
Astazi, de la ora 21:50, TVR 1 va transmite in direct semifinala Eurovision, desfasurata in Palatul Sporturilor din Kiev.
Asa cum s-a stabilit la tragerea la sorti din luna martie, Romania va intra a 14-a in concurs. In total, 25 de tari lupta sa se claseze pe primele zece locuri, pentru a intra in finala din 21 mai.
Cele zece tari castigatoare ale unui loc in finala vor fi stabilite in urma televotingului inregistrat in toate cele 39 de tari care participa la Eurovision 2005. La fel, in finala vor vota toate tarile, inclusiv cele 15 care nu au reusit sa mai concureze in finala. Votarea se va face simultan si va dura cateva minute.
In semifinala de astazi, imediat dupa incheierea votarii, oficialii European Broadcasting Union (organizatorul concursului) vor introduce numele celor zece tari calificate in finala in zece plicuri, care vor fi extrase la finalul spectacolului, stabilindu-se astfel ordinea intrarii celor zece in finala din 21 mai.
Cu alte cuvinte, s-a renuntat la metoda de pana acum, prin care fiecare tara anunta punctajul acordat celorlalte. Delegatiile si telespectatorii vor spera de-a lungul unor minute de suspans ca numele tarii lor sa fie inclus in plic.
Pe masura ce momentul concursului se apropie, tensiunea printre cantareti incepe sa se faca simtita, iar in locul rasetelor si glumelor, din cabine se aud vocalize si fragmente de melodii, potrivit Televiziunii Romane, organizatorul participarii romanesti. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.