Este impresionant sa vezi cum, si in vremurile noastre pragmatice, secularizate si lipsite de interes pentru istorie, se mai gasesc persoane care sa-si exprime anonim admiratia si afectiunea pentru personaje disparute de zeci de veacuri, din cauza ra
Este impresionant sa vezi cum, si in vremurile noastre pragmatice, secularizate si lipsite de interes pentru istorie, se mai gasesc persoane care sa-si exprime anonim admiratia si afectiunea pentru personaje disparute de zeci de veacuri, din cauza rautatii oamenilor. Zilele acestea, pasind cu respectul cuvenit prin Forumul Romei Antice, am vazut cu surprindere numeroase buchete de flori plasate pe locul unde a fost asezat corpul lui Cezar, dupa ce a fost ucis acum peste 2000 de ani. Astfel de marturii ale recunostintei postume, e drept, se mai intalnesc in cazurile de personaje cu mare charisma. Cati insa se mai gandesc la un Arhimede, Michel Servet, Giordano Bruno sau Antoine Lavoisier, victime nevinovate ale urii si intolerantei?

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.