Ca o ironie a sortii, echipa de polo Steaua-Stirom a cucerit, ieri, trofeul Superligii Nationale chiar in bazinul rivalilor de la Dinamo, cei care in urma cu noua ani reuseau sa intrerupa seria de cinci titluri obtinute de militarii antrenorului Vior
Ca o ironie a sortii, echipa de polo Steaua-Stirom a cucerit, ieri, trofeul Superligii Nationale chiar in bazinul rivalilor de la Dinamo, cei care in urma cu noua ani reuseau sa intrerupa seria de cinci titluri obtinute de militarii antrenorului Viorel Rus in perioada 1992-1996. De atunci, Steaua s-a stins inexplicabil si a asistat mai intai la dominatia ros-albilor, pentru ca, in ultimii patru ani, sa se uite neputincioasa la performantele gruparii Rapid-Intrarom. Ieri, dupa noua ani de asteptare, poloistii ros-albastri pregatiti de Eugen Georgescu, care a si fost declarat de FRP antrenorul sezonului, au reusit sa detroneze campioana en-titre, Rapid-Intrarom, dupa ce s-au impus in ultima disputa directa, cu scorul de 3-2 (0-0, 2-1, 0-0, 1-1), la capatul unui meci de tatonare, poate mult prea tacticizat. Avand la dispozitie pentru a intra in posesia trofeului si varianta unui meci egal, militarii n-au fortat decat atat cat a fost nevoie, in vreme ce giulestenii s-au jucat cu ocaziile, spre disperarea antrenorului Corneliu Rusu. Cu portarul Dragusin in zi de gratie, rezerva lui Bertini salvandu-si echipa din mai multe situatii de om in minus, dar si cu Bogdan Matei intr-o forma deosebita, stelistul perforand de doua ori poarta adversa, Steaua s-a impus la o diferenta minima si l-a facut pe managerul Anton Netolitschi sa se arunce in bazin alaturi de noii campioni. Din pacate, in ultimul minut de joc, arbitrul Brosovschi n-a acordat o lovitura de la 4 metri si a aprins spiritele in tribune si pe banca giulestenilor, facandu-i pe vicepresedintele FRP, Mihai Gherman, si pe antrenorul Corneliu Rusu sa acuze maniera de arbitraj. Totusi, trecand peste acest incident neplacut, care nu a influentat stabilirea campioanei, ci eventual rezultatul final (n.n. - la scorul de 3-3, tot Steaua castiga trofeul), trebuie remarcat faptul ca Rapid-Intrarom si-a irosit nepermis superioritatile, acordand posibilitatea invingatoarei sa mentina in permanenta avantajul de pe tabela. La festivitatea de premiere, la care au fost prezenti si oficialii ocupantelor locurilor trei si patru, CSM Oradea si Dinamo, reprezentantii FRP au mai acordat, in afara trofeelor si medaliilor traditionale, si doua premii speciale: golgeterul campionatului - Ramiro Georgescu, cel mai bun portar - Nenciu Bertini.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.