Secretarul de Stat al SUA, Condoleezza Rice, s-a deplasat ieri in Irak, intr-o vizita neasteptata, transmite Mediafax. Seful diplomatiei americane s-a deplasat in orasul kurd Erbil din nordul Irakului, sosind in Irak la bordul unui avion militar de t
Secretarul de Stat al SUA, Condoleezza Rice, s-a deplasat ieri in Irak, intr-o vizita neasteptata, transmite Mediafax. Seful diplomatiei americane s-a deplasat in orasul kurd Erbil din nordul Irakului, sosind in Irak la bordul unui avion militar de tip C-17 care venea din Qatar. Condoleezza Rice s-a intalnit la Erbil cu liderul Partidului Democratic Kurd, Massoud Barzani (foto), cu care a discutat problemele cu care se confrunta noul Guvern de la Bagdad in contextul violentelor din ultimele doua saptamani, care s-au soldat cu peste 400 de morti, transmit agentiile americane de stiri. Aceasta vizita neasteptata a secretarului de Stat al SUA este prima facuta de un oficial american cu rang inalt de la formarea Guvernului irakian, dupa alegerile de la 30 ianuarie. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.