Sute de copii africani au disparut din scolile londoneze, iar politia ancheteaza asasinarea unui baiat, dupa ce s-au gasit fragmente din trupul acestuia aruncate in Tamisa, relateaza BBC online.
In cadrul acestei anchete, Scotland Yard a incerc
Sute de copii africani au disparut din scolile londoneze, iar politia ancheteaza asasinarea unui baiat, dupa ce s-au gasit fragmente din trupul acestuia aruncate in Tamisa, relateaza BBC online.
In cadrul acestei anchete, Scotland Yard a incercat sa stabileasca identitatea victimei si a cerut conducerii scolilor londoneze sa stabileasca exact cati baieti negri cu varste cuprinse intre patru si sapte ani au disparut din scoli.
Rezultatul a fost stupefiant: numai intre lunile iulie si septembrie 2001, au disparut 300 de copii, iar autoritatile locale se tem ca anual, dispar fara urma mii de copii. Expertii sustin ca aceste evenimente indica foarte clar ca traficul cu fiinte umane a luat o amploare ingrijoratoare.
De altfel, o ancheta realizata de Radio 4 BBC a descoperit ca exista cazuri in care unii dintre copiii africani sunt sechestrati de creditorii parintilor, astfel incat acestia sa-si poata recupera banii cat mai repede. In cazul baietelului descoperit in raul Tamisa in septembrie 2001 - si pe care politistii l-au numit Adam - se crede ca a fost victima unei crime ritualice. Copilul fusese adus la Londra din Nigeria.
In timp ce anchetau acest caz, politistii au descoperit ca 300 de baieti negri, de varste apropiate lui Adam nu s-au mai intors la scoala. Toate aceste disparitii au avut loc, in mod bizar, cu trei luni inainte de moartea copilului descoperit in Tamisa.
"Este un fenomen extrem de vast - mult mai grav decat anticipaseram noi la inceputul anchetei. Din iunie pana in septembrie 300 de baieti cu varste exclusiv intre 4 si 7 ani, nu s-au mai intors la scoala si sunt cu adevarat pierduti in sistem" a declarat detectivul O'Reilly pentru Radio 4 BBC. Din cei disparuti, 299 provin din Africa si unul din Caraibe. In ciuda unei anchete internationale, politia nu a putut descoperi decat doi dintre cei disparuti, iar majoritatea celor anchetati au sustinut ca baietii s-au intors in Africa.
Desi nu exista nici un indiciu care sa sugereze ca acesti copii au fost ucisi, lipsa inregistrarii actelor imigrantilor face imposibila descoperirea unei urme si eliminarea acestei ipoteze sinistre, a explicat politia londoneza.
Jurnalista si scriitoarea Yinka Sunmonu e de parere ca mai este mult de facut pentru copiii adusi in Marea Britanie si care "sunt victimele traficului de fiinte umane si sunt abuzati psihic si fizic". Insa ziarista recunoaste ca este extrem de greu sa se depisteze o astfel de retea, prin care micutele victime trec de la un adult la altul. Fara acte de identitate, pentru sistem, ei nu exista. Astfel, autoritatile locale cer familiilor care au in grija un copil (in unele cazuri aceste familii sunt rude indepartate sau prieteni ai parintilor naturali ai acestora) sa anunte serviciile sociale, astfel incat acestia sa poata fi protejati. Insa din cauza faptului ca neinregistrarea acestora nu este pedepsita, foarte multi "uita" sa declare copiii pe care ii au in grija. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.