Guvernul a hotarat, in sedinta din acesta saptamana, sa includa in categoria persoanelor asigurate si persoanele returnate sau expulzate, inclusiv victimele traficului de fiinte umane, aflate in timpul procedurilor necesare stabilirii identitatii. Ac
Guvernul a hotarat, in sedinta din acesta saptamana, sa includa in categoria persoanelor asigurate si persoanele returnate sau expulzate, inclusiv victimele traficului de fiinte umane, aflate in timpul procedurilor necesare stabilirii identitatii. Acestea pot beneficia de asigurare de sanatate, fara plata contributiei, informeaza Biroul de presa al Guvernului. S-a mai stabilit ca se suporta din fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, la nivelul pretului de referinta si valoarea medicamentelor, prevazute in lista cu medicamente de care beneficiaza asiguratii, care sunt prescrise pentru tratamentul afectiunilor persoanelor care beneficiaza de asistenta medicala gratuita, in cazul persoanelor persecutate din motive politice sau din motive etnice, de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportati in strainatate ori a prizonierilor, in cazul veteranilor de razboi, a invalizilor si a vaduvelor de razboi. De aceleasi conditii beneficiaza si persoanele care au luptat pentru victoria Revolutiei din 1989 si persoanele cu handicap, in conditiile stabilite de lege. Actul normativ mai prevede ca presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate are dreptul la organizarea cabinetului demnitarului in structura CNAS, in limita numarului de posturi prevazut de lege pentru functia de secretar de stat. Executivul a modificat si a completat Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea si functionarea sistemului de asigurari sociale de sanatate. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.