Peste 100 de baze militare vor fi inchise in SUA pentru a dinamiza dispozitivul apararii american, a anuntat secretarul apararii Donald Rumsfeld, subliniind ca aceste masuri vor permite economisirea a circa 50 de miliarde de dolari in 20 de ani, info
Peste 100 de baze militare vor fi inchise in SUA pentru a dinamiza dispozitivul apararii american, a anuntat secretarul apararii Donald Rumsfeld, subliniind ca aceste masuri vor permite economisirea a circa 50 de miliarde de dolari in 20 de ani, informeaza Rompres. Secretarul american al Apararii a refuzat sa precizeze despre care baze este vorba, dar Pentagonul a prezentat ieri recomandari detaliate Congresului, care va organiza o serie de audieri cu privire la acest subiect.
Secretarul apararii a incercat sa asigure localitatile unde sunt implantate aceste baze, ale caror economii vor fi afectate prin inchiderea lor, afirmand ca Pentagonul va propune o asistenta in termeni de reconversie. "Dispozitivul actual, conceput pe larg pentru contextul Razboiului Rece, trebuie sa se adapteze noilor exigente ale razboiului impotriva extremistilor si altor provocari in plina evolutie in secolul 21", a explicat Rumsfeld intr-o conferinta de presa la Pentagon.
"Numarul militarilor nu se schimba, dar vom spori capacitatile noastre si ne vom reduce numarul bazelor", a insistat el, lasand sa se inteleaga astfel ca mai multe dintre bazele existente se vor largi. Pentagonul detine 625 de baze in SUA, un total de 3700 de sedii militare. Alte 860 baze americane sunt in strainatate, dintre care 305 in Germania, 158 in Japonia si 105 in Coreea de Sud. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.