Autoritatile austriece au anihilat o retea de trafic de persoane, condusa de cetateni din Romania, Republica Moldova si Ucraina, care adusese ilegal in Occident, in ultimii ani, mai mult de cinci mii de persoane originare din Europa de Est. Biroul fe
Autoritatile austriece au anihilat o retea de trafic de persoane, condusa de cetateni din Romania, Republica Moldova si Ucraina, care adusese ilegal in Occident, in ultimii ani, mai mult de cinci mii de persoane originare din Europa de Est. Biroul federal de Investigatii austriac a arestat 64 de suspecti in urma unei ample actiuni denumita "Operatiunea Nistru", declansata in luna iunie a anului trecut, care s-a concentrat asupra punctelor de trecere a granitei din zona muntoasa a tarii. Membrii retelei cereau cate 3900 de euro imigrantilor care doreau sa intre ilegal pe teritoriul UE, iar mii de persoane au reusit astfel sa intre in Austria, multi fiind transportati in ascunzatori amenajate in diverse vehicule. Unii dintre imigranti erau obligati sa se inghesuie in spatii extrem de inguste, unde de abia puteau respira. "Doar datorita interventiei politiei multi dintre imigranti au fost salvati de la asfixiere", a declarat unul dintre anchetatori, sugerand ca unii dintre acestia erau pe punctul de a muri in momentul in care au fost descoperiti de autoritati. El a declarat ca 59 dintre suspecti au fost arestati in Austria, restul fiind retinuti in Ungaria, Polonia si Romania.
Trafic de droguri
Anchetatorii au afirmat ca toate persoanele implicate in retea faceau uneori uz de forta pentru a-i intimida pe imigranti si ca au fost comise chiar si violuri, insa nu au oferit precizari. Unii dintre imigranti au obtinut banii pentru trecerea in Occident prin imprumuturi de la diverse bande implicate in jefuirea de locuinte, a precizat Politia, adaugand ca alti imigranti au fost obligati sa munceasca pentru acele bande. Reteaua se mai ocupa si cu traficul de droguri si tigari, precum si cu falsificarea de bancnote euro. Este prima data cand Biroul federal de Investigatii a cooperat cu autoritatile din Republica Moldova, operatiunea comuna desfasurandu-se sub numele de cod "Operatiunea Nistru". (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.