In sedinta de ieri a Guvernului s-a aprobat noua organigrama a Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Astfel, noua organizare a departamentelor, directiilor si serviciilor se va face in baza unor criterii de performanta vizand obiectivele politicii e
In sedinta de ieri a Guvernului s-a aprobat noua organigrama a Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Astfel, noua organizare a departamentelor, directiilor si serviciilor se va face in baza unor criterii de performanta vizand obiectivele politicii externe a Romaniei. "MAE a preluat activitatea Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni si a Centrului Eudoxiu Hurmuzachi. Cele doua institutii trec cu tot cu buget si locurile aferente la MAE", a declarat Mihai Razvan Ungureanu, ministrul Afacerilor Externe. Alte modificari vizeaza redefinirea atasatilor comerciali de la ambasade. Acestia se vor numi "atasati pentru expansiune economica". De asemenea, se va infiinta Inspectia Generala a Afacerilor Externe, se vor numi zece atasati pe probleme sociale si de munca la ambasade, se infiinteaza Oficiul pentru Agentul guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului (cu noua posturi) si Oficiul pentru participarea Romaniei la expozitii mondiale. Tot ieri s-a hotarat ca Institutul Roman de Studii Internationale "Nicolae Titulescu" se va desfiinta fuzionand cu Academia Diplomatica. Prin aceasta comasare se va infiinta Institutul Diplomatic Roman, cu 60 de posturi. In MAE vor fi create trei noi posturi de secretar de stat (numarul secretarilor de stat ajungand la sapte) si inca un post de secretar general adjunct.
Numarul maxim de posturi in MAE creste cu 152, pana la 2110, exclusiv demnitari. In centrala MAE se suplimenteaza numarul de posturi cu 18 si astfel se ajunge la 615 posturi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.