Postul de televiziune TVR 1 va difuza, de la ora 23.30, filmul biografic Beatles - Tinerete, realizat in 1994, in regia lui Iain Softley. Filmul prezinta anii in care trupa, formata din John Lennon, interpretat de Ian Hart, Paul McCartney (Gary Bakew
Postul de televiziune TVR 1 va difuza, de la ora 23.30, filmul biografic Beatles - Tinerete, realizat in 1994, in regia lui Iain Softley. Filmul prezinta anii in care trupa, formata din John Lennon, interpretat de Ian Hart, Paul McCartney (Gary Bakewell), George Harrison (Chris O'Neill), Pete Best, interpretat de Scott Williams si Stuart Sutcliffe (Stephen Dorff) canta la Liverpool si Hamburg. Aceasta pelicula a fost premiata cu un premiu BAFTA.
La HBO, de la ora 20.00, va fi difuzat filmul Equilibrum, regizat de Kurt Wimmer, in care actiunea se petrece in viitor, dupa cel de-al treilea razboi mondial. Lumea este populata de o noua natie, Libria, care se supun Tatalui, cel care isi controleaza supusii prin intermediul unui drog care le inhiba orice sentimente si reactii. Insa aceasta "lume perfecta" va fi zdruncinata in scurt timp.
Telespectatorii care prefera grupul Vacanta Mare trebuie sa afle ca acesta va fi difuzat la Pro TV in fiecare vineri, in loc de duminica. Din 13 mai, romanii vor putea urmari acest grup umoristic vinerea, de la ora 20.15. De asemenea, programul Pro TV va mai suferi o modificare. Tot din aceasta saptamana, serialul "Baieti buni" urca o treapta in program. Din 15 mai, in fiecare duminica, serialul strazii, avandu-i ca protagonisti pe Dragos Bucur, Cabral, Florin Calinescu si Stefan Banica Jr., incepe de la ora 22:30, dupa filmul serii.
La TVR 2, astazi, de la ora 20.30 va fi difuzat episodul al doilea al documentarului "Povestiri incredibile", din seria "Misterele civilizatiilor pierdute". Episodul aduce relateaza povestea a doua civilizatii disparute: civilizatia peruana de la Nazca si cea a Atlantidei. Prima dintre ele este renumita pentru desenele geometrice, de o perfectiune incredibila, realizate pe campii, in desertul peruan. Nimeni nu stie cum au fost realizate sau cu ce scop. De la descoperirea lor, aceste desene au hranit imaginatia multora, ele fiind adesea puse pe seama zeilor antici, a extraterestrilor sau a unor ritualuri legate de astronomie. Astfel de desene se gasesc si in alte regiuni ale globului, insa cele de la Nazca raman cele mai enigmatice datorita caracteristiclor si dimensiunilor lor. Povestea civilizatiei Atlantidei incepe cu doua dintre Dialogurile lui Platon, Timaeus si Critias, singurele marturii scrise ale acestei lumi disparute. Multi cred ca istoria civilizatiei Atlantidei este o simpla poveste, altii considera ca a fost inspirata de evenimente catastrofice care au distrus civilizatia insulei Creta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.