Baroul Bucuresti (aripa Pompiliu Bota), care isi are sediul vizavi de cladirea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a organizat ieri o conferinta de presa in care a anuntat infiintarea primului sindicat al juristilor din Romania. Potrivit fondatoril
Baroul Bucuresti (aripa Pompiliu Bota), care isi are sediul vizavi de cladirea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a organizat ieri o conferinta de presa in care a anuntat infiintarea primului sindicat al juristilor din Romania. Potrivit fondatorilor acestei asociatii, infiintate prin sentinta nr. 4/2005 a Judecatoriei Campina, ramasa definitiva, organizatia va apara drepturile profesionale ale avocatilor, magistratilor, notarilor si politistilor. Av. drd. Pompiliu Bota (foto), initiatorul infiintarii Sindicatului Independent al Juristilor din Romania a declarat ieri ca deja peste 300 de avocati din Baroul Bucuresti s-au inscris in sindicat, precum si faptul ca potrivit legii privind organizarea judiciara magistratii sunt liberi sa se asocieze sau sa adere la organizatii profesionale locale, nationale sau internationale, in scopul apararii intereselor lor profesionale.
Pompiliu Bota a anuntat ca un prim pas al sindicatului va fi realizarea unui proiect de lege, care va fi depus in scurt timp la Parlament, privind reforma in avocatura si notariate, in sensul "liberalizarii acestor profesii si inlaturarea castelor din aceste domenii."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.