Galatasaray Istanbul, cu Gica Hagi pe banca, va juca diseara impotriva lui Fenerbahce in finala Cupei Turciei. Va fi un examen important pentru "Rege", care si-ar putea trece in palmaresul de antrenor un prim trofeu, dar ar avea si un ascendent moral
Galatasaray Istanbul, cu Gica Hagi pe banca, va juca diseara impotriva lui Fenerbahce in finala Cupei Turciei. Va fi un examen important pentru "Rege", care si-ar putea trece in palmaresul de antrenor un prim trofeu, dar ar avea si un ascendent moral in fata rivalilor, cu care se lupta si pentru titlu. Fener are un avans de patru puncte cu trei etape inainte de finalul intrecerii, cele doua echipe urmand sa se intalneasca in penultima etapa, pe terenul "galben-albastrilor". Revenind la finala de astazi, care va fi gazduita de Stadionul Olimpic "Kemal Ataturk"din Istanbul, Hagi le-a cerut jucatorilor sai sa-si scoata din cap posibilitatea de a ajunge la loviturile de departajare. "Eu cred ca dupa 90 de minute noi vom fi invingatori. Sa credeti si voi la fel. Uitati de penalty-uri", le-a spus Hagi fotbalistilor la antrenamentul de luni, cand a observat ca mai multi dintre ei exersau lovituri de pedeapsa. Conform presei turce, "Regele" mizeaza in acest meci pe nesiguranta portarului de la Fener, Rustu Recber, cerandu-le fotbalistilor sai sa suteze mult de la distanta si sa centreze cat mai des in careul adversarilor. Motivatia pentru "lei" a venit si din partea conducerii clubului, care a decis sa suplimenteze substantial primele de obiectiv. Astfel, daca initial jucatorii Galatei aveau promisi cate 15.000 de dolari pentru cucerirea trofeului, in ultimele zile suma a crescut la 35.000 de dolari. Presa turca a judecat plusurile si minusurile fiecarei echipe si a ajuns la concluzia ca Galata are un usor avantaj, pentru ca se descurca mai bine in partidele de cupa, in timp ce Fenerbahce a uitat de mult cum arata trofeul, pe care l-a castigat ultima data acum 22 de ani. In plus, este laudata disciplina tactica a jucatorilor antrenati de Hagi, comparativ cu aerul de vedete, e adevarat, unele care pot schimba soarta unui meci, ale fotbalistilor lui Cristoph Daum. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.