Fostul presedinte al Tribunalului Targu Mures, judecatoarea Andreea Ciuca, judecata pentru luare de mita, fals in inscrisuri oficiale si sustragere de documente oficiale, sustine ca Parchetul National Anticoruptie se teme sa prezinte in fata Inaltei
Fostul presedinte al Tribunalului Targu Mures, judecatoarea Andreea Ciuca, judecata pentru luare de mita, fals in inscrisuri oficiale si sustragere de documente oficiale, sustine ca Parchetul National Anticoruptie se teme sa prezinte in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie caseta video cu presupusul flagrant de luare de mita. Ciuca a declarat ieri ca PNA, in data de 9 mai, printr-o cerere nemotivata, a reusit sa amane din nou judecarea pe fond a cauzei. "PNA nu mai stie ce sa faca pentru a trage de timp si am acuzat de la inceput aceasta institutie pentru falsificarea probelor. Maine (n.r.- astazi) voi depune o plangere pentru abuz impotriva procurorilor PNA, care aveau obligatia de a desemna in fata instantei o persoana care sa porneasca aparatul video, pentru prezentarea casetei flagrantului. Caseta este trunchiata si nu este in interesul lor sa arate trunchierile, de aceea nu au facut-o publica de doi ani. Instanta a procedat corect si urmeaza sa amendeze persoana desemnata de PNA, care trebuia sa porneasca aparatul", a spus Andreea Ciuca. Aceasta a afirmat ca se va adresa si organizatiilor neguvernamentale pentru apararea drepturilor omului dar si Presedintiei Romaniei. Magistratul a mai spus ca nu se va prezenta la PNA Targu Mures pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala, in cel de-al doilea dosar, in care i se imputa un prejudiciu de cateva miliarde de lei si in care este acuzata ca a accesat ilegal sistemul informatic al instantelor din Targu Mures, pe motiv ca trebuie sa-si formuleze apararea de peste 100 de pagini, in cauza aflata pe rolul ICCJ. Andreea Ciuca a fost arestata in luna iunie 2003 fiind trimisa ulterior in judecata pentru luare de mita, fals in inscrisuri oficiale si sustragere de documente oficiale. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.