Patru ofiteri ai politiei australiene, care ar fi confiscat canabis in valoare de 100.000 de dolari intr-o falsa operatiune de reperare a unui traficant, au dat apoi drogurile unui infractor, pentru a le vinde, relateaza Sydney Morning Herald online,
Patru ofiteri ai politiei australiene, care ar fi confiscat canabis in valoare de 100.000 de dolari intr-o falsa operatiune de reperare a unui traficant, au dat apoi drogurile unui infractor, pentru a le vinde, relateaza Sydney Morning Herald online, consultata de Mediafax. Procesul politistilor este pe rol, ei fiind acuzati ca au furat canabisul si au conspirat pentru a-l vinde. David John Waters, de 44 de ani, Glenn Saunders, de 44 de ani, Peter John Alexander, in varsta de 37 de ani, si Stephen Russell Campbell, de 35 de ani, au pledat nevinovat la acuzatiile de furt si conspiratie pentru trafic cu canabis. Procurorul Colin Hillman a declarat ca Saunders a aflat despre droguri de la un informator. Acesta urma sa discute cu un traficant despre o tranzactie cu canabis in valoare de 100.000 de dolari, ce trebuia facuta in parcarea portului St. Kilda, la 10 mai 1999. Potrivit procurorului, Saunders si ceilalti trei ofiteri s-au dus in port in acea noapte si au interceptat schimbul de droguri. Traficantul a fost chestionat, politistii i-au luat canabisul din masina si i-au spus sa plece. Drogurile au fost apoi date informatorului pentru a le vinde. Avocatul lui Saunders sustine ca, in timpul operatiunii, nu a fost confiscat canabis si ca politistul nu a fost implicat in conspiratie. Avocatii acuzatilor afirma ca cei pe care ii apara au desfasurat o operatiune corecta, in cursul careia nu au gasit droguri. Avocatul lui Alexander a spus ca intregul caz al acuzarii se bazeaza pe discutiile cu "un infractor care doreste sa manipuleze".
"Au crezut ca nu vor fi descoperiti. Daca iei droguri de la un traficant, cine ar purtea depune plangere?", a intrebat procurorul. El a adaugat ca doar printr-un noroc iesit din comun au fost descoperite presupusele ilegalitati ale politistilor. Conversatiile telefonice ale informatorului fusesera interceptate de cativa politisti care investigau cazul uciderii a doi membri ai fortelor de ordine. Acuzarea a prezentat o inregistrare a uneia dintre conversatii, in care informatorul ii spunea lui Saunders ca urma sa aiba loc o intalnire cu traficantul, in portul St. Kilda, in noaptea in care a fost efectuata operatiunea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.