Compania Kontirom, membra a grupului Arcelor, va investi in acest an peste 2 milioane de euro pentru realizarea unei unitati de productie a profilelor pentru structuri metalice, a declarat, ieri, Marian Parvu, directorul general adjunct al companiei.
Compania Kontirom, membra a grupului Arcelor, va investi in acest an peste 2 milioane de euro pentru realizarea unei unitati de productie a profilelor pentru structuri metalice, a declarat, ieri, Marian Parvu, directorul general adjunct al companiei. "Fabrica va fi amplasata in comuna Pantelimon din judetul Ilfov, unde sunt concentrate toate activitatile noastre. Avem in acea zona un teren cu o suprafata de 35.000 de metri patrati, din care este disponibila pentru constructii o suprafata de 20-25.000 de metri patrati", a spus Parvu intr-o conferinta de presa. Fabrica va deveni operationala cel mai tarziu in luna ianuarie 2006. Investitia va fi acoperita atat din fondurile proprii ale companiei, cat si din sume alocate de grupul Arcelor. Kontirom furnizeaza hale industriale, panouri termoizolante, table cutate trapezoidale, structuri metalice galvanizate si diverse accesorii. In primul semestru din 2005, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 70,4 miliarde de lei (circa 1,8 milioane de euro). Pentru 2005, Kontirom estimeaza ca va rapora o cifra de afaceri de peste 500 de miliarde de lei, fata de un nivel de 392,7 miliarde de lei in 2004. Compania isi propune sa vanda 350.000 de metri patrati de panouri termoizolante, 22 de hale industriale si 1100 de tone de tabla cutata trapezoidala. Grupul Arcelor, rezultat in februarie 2002 prin fuziunea companiilor Usinor (Franta), Aceralia (Spania) si Arbed (Luxemburg), este prezent in peste 60 de state, avand aproape 100.000 de angajati, iar in 2004 a inregistrat un profit operational de 4,3 miliarde de euro, dublu fata de anul anterior. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.