Guvernul a desemnat Petrotrans Ploiesti ca operator licentiat si concesionar al sistemului de conducte pentru transportul produselor petroliere, abrogand, totodata, o ordonanta emisa de fostul Cabinet prin care Conpet prelua conductele de la Petrotra
Guvernul a desemnat Petrotrans Ploiesti ca operator licentiat si concesionar al sistemului de conducte pentru transportul produselor petroliere, abrogand, totodata, o ordonanta emisa de fostul Cabinet prin care Conpet prelua conductele de la Petrotrans. Masurile au fost reglementate printr-o ordonanta de urgenta aprobata in sedinta de saptamana trecuta. Executivul justifica decizia prin faptul ca activitatea de transport a produselor petroliere trebuie sa se desfasoare intr-un mediu concurential si nu poate fi inglobata intr-o societate care detine monopolul in acest domeniu. Conform deciziei Guvernului, Petrotrans va prelua, pe parcursul a doua luni, atat bunurile aferente sistemului de transport aflate in patrimoniul Conpet, ca aport in natura al statului la capitalul social, cat si personalul acestei unitati destinat acestei activitati. Tot intr-o perioada de doua luni, Conpet va cesiona catre Petrotrans toate contractele pentru transportul produselor petroliere. In aproximativ trei luni, Ministerul Economiei si Comertului va organiza procedura de concesionare a serviciului de transport prin conducte petroliere.
Ordonanta de Urgenta abroga OG 35/2004, prin care Conpet Ploiesti prelua gratuit de la Petrotrans conductele pentru produsele petroliere, motorina si benzina, precum si vagoanele cisterna prin intermediul carora se transporta, pe calea ferata, titeiul si gazolina. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie are in lucru un dosar deschis in urma cercetarilor efectuate de conducerea Ministerului Economiei si Comertului privind consecintele preluarii de catre Conpet a conductelor apartinand Petrotrans.
In urma unui inventar la Petrotrans, din luna ianuarie 2005, a fost evidentiat un prejudiciu de aproximativ 1500 de miliarde de lei, constand in lipsa a circa 96.000 de tone de produse petroliere din conductele societatii. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.