Andrei Eduard Oprea este unul dintre membrii echipelor de salvare aflate in judetul Timis. In momentul in care caravana BGS a plecat pentru a doua oara catre zonele afectate de inundatii, primul pe lista s-a inscris Andrei. Sportiv, foarte bun inotat
Andrei Eduard Oprea este unul dintre membrii echipelor de salvare aflate in judetul Timis. In momentul in care caravana BGS a plecat pentru a doua oara catre zonele afectate de inundatii, primul pe lista s-a inscris Andrei. Sportiv, foarte bun inotator, cu un curaj fantastic si o determinare demna de invidiat, baiatul de numai 12 ani a reusit sa convinga team leader-ul echipajului, propriul tata, sa-l accepte. Nu a fost o decizie usoara, dar hotararea si fermitatea rugamintii au invins: "Te rog, ai incredere in mine! stiu ca voi fi de folos acolo!"
In timp ce alti copii de varsta lui isi petreceau timpul la televizor, in fata calculatorului, afara la fotbal sau se bucurau de sarbatoarea pascala, Andrei era in Timis, alaturi de tatal lui. De marti, 26 aprilie, si pana in prezent, Andrei a trait o experienta pe care nu o va uita: a impartit ajutoare, a incurajat oamenii, si-a pus vesta de salvare si a plecat cu echipajul in barca, pentru a salva animale si pentru a recupera ceea ce se mai putea din agoniseala si amintirile satenilor.
Nu este deloc usor ca in ziua de Pasti sa stai intr-un adapost, sa incurajezi batrani care tremura si plang uitandu-se la ouale rosii, sa pleci pe ape pana tarziu in noapte, incercand sa redai speranta de mai bine. Si este o dovada de maturitate atunci cand din mana unui copil se ofera Pepsi, ciocolata Heidi, langa o napolitana Joe, fara ca el sa pofteasca: "Sunt pentru dumneavoastra. Noi le-am adus ca sa va facem o bucurie!" Andrei este energia si puterea intregului echipaj: "La numai 12 ani, are o determinare demna de invidiat. In timp ce mergeam cu barca pe ape, era cu ochii in patru pentru a repera animalele in viata sau pentru a analiza stadiul in care se aflau casele pe langa care treceam. Nu o data a coborat in apa si a salvat el insusi vietatile speriate si tremurande", povesteste Bogdan Oprea, tatal lui Andrei. "Nu mi-a fost simplu sa iau decizia de a-i da voie sa faca parte din echipaj. Dar cuvintele "...ai incredere in mine, ... voi fi de folos acolo" nu m-au lasat indiferent. Credeam ca eu voi fi cel care il va proteja, dar intr-un fel el ne-a protejat pe noi toti. Nu regret si sunt mandru de cel mai tanar salvator!", adauga Bogdan Oprea, presedintele BGS.
Alaturi de Andrei a fost si varul sau Mihai Oprea, de 16 ani. Impreuna au dat dovada de curaj si de solidaritate, uitand de multe ori ca sunt doar niste copii. Faptul ca BGS a facut tot posibilul sa ajute sinistratii din Timis a fost exemplul pe care cei doi au dorit sa-l urmeze.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.