Senatorul PSD, Ioan Talpes, il sustine pe Ion Iliescu in continuare cu indarjire si pune la indoiala moralitatea unor colegi de partid pentru ca nu au votat pe cine trebuia la Congres, in speta pe "Tatuca". Parlamentarul de Caras-Severin a explicat i
Senatorul PSD, Ioan Talpes, il sustine pe Ion Iliescu in continuare cu indarjire si pune la indoiala moralitatea unor colegi de partid pentru ca nu au votat pe cine trebuia la Congres, in speta pe "Tatuca". Parlamentarul de Caras-Severin a explicat ieri ca delegatii urmau sa voteze "conform mandatelor incredintate de organizatiile judetene pe care le reprezentau", in mai putine cuvinte votul era dictat dinainte, iar acest vot de blat ii era favorabil lui Iliescu. "La Congres insa, lucrurile au luat o alta cale, ajungandu-se la intelegeri evidente intre reprezentantii unor judete, precum si la votul pe care, de altfel, nimeni nu poate sa il conteste. Eu l-am votat pe domnul Iliescu, pentru ca acesta a fost si mandatul care mi s-a dat'', a mai spus Talpes, considerand se pare ca el a fost corect. Senatorul de Caras-Severin a mai spus, ceea ce nu mai era o surpriza pentru nimeni, ca a fost si este un foarte apropiat a lui Ion Iliescu, deoarece il considera printre cele mai mari personalitati ale secolului pentru romani. ''Ion Iliescu a asigurat, intr-un moment deosebit de dificil pentru Romania, continuitatea geografiei politice romanesti, facand aici referire la Declaratia de la Budapesta din iulie 1989. Ca atare, nu se poate nega faptul ca reprezinta o personalitate de exceptie, oprind un drum neavantajos pentru statul roman. La toate acestea se adauga si stabilitatea pe care apoi Ion Iliescu a reusit sa o asigure Romaniei. Din aceasta cauza consider ca i se putea conferi o pozitie si o retragere de onorabilitate'', a mai spus cu respect in glas senatorul PSD. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.