Elicopterul sanitar care va deservi Serviciul Mobil de Urgenta, Resuscitare si Descarcerare Iasi a devenit operational, alaturi de prima unitate mobila compusa din masina de descarcerare si ambulante pentru urgentele de grad zero. Serviciul a fost pu
Elicopterul sanitar care va deservi Serviciul Mobil de Urgenta, Resuscitare si Descarcerare Iasi a devenit operational, alaturi de prima unitate mobila compusa din masina de descarcerare si ambulante pentru urgentele de grad zero. Serviciul a fost pus la punct dupa modelul celui existent la Targu Mures si va fi extins la nivelul intregii Moldove.
"Una dintre ambulante are baza la sediul unitatii de pompieri, de unde pleaca la solicitare impreuna cu masina de descarcerare, iar a doua asteapta elicopterul pe helioportul de la Spitalul de Copii, de unde va prelua cazurile spre spitalele unde se impune internarea. In timp, se va extinde serviciul in tot judetul, astfel incat sa se poata ajunge in 20, maximum 30 de minute in orice punct din judet", a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi.
Inca doua masini de descarcerare care se afla la Targu Frumos si Pascani vor actiona impreuna cu ambulantele de la serviciile locale. "Mare parte din medicii si asistentele care vor face garzi lucreaza in afara orelor de program si vom solicita Directiei de Sanatate Publica suplimentarea liniilor de garda. Deocamdata, elicopterul va ateriza pe helioportul amenajat in curtea Spitalului de Copii "Sf. Maria", a declarat dr. Diana Cimpoesu, coordonatorul SMURD la Iasi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.