Presedintele Camerei de Comert si Industrie Covasna, Rosner Herman, a declarat ca unele fabrici de confectii in sistem lohn din Covasna vor face noi investitii, si nu se vor retrage din judet, in pofida unor informatii aparute in presa locala, relate
Presedintele Camerei de Comert si Industrie Covasna, Rosner Herman, a declarat ca unele fabrici de confectii in sistem lohn din Covasna vor face noi investitii, si nu se vor retrage din judet, in pofida unor informatii aparute in presa locala, relateaza Mediafax.
In ultima perioada, presa locala din Covasna a relatat ca ar exista riscul ca fabricile de confectii in sistem lohn sa isi mute activitatea in Ucraina. Rosner Herman sustine ca a discutat recent cu Bock Dietrich, actionar majoritar si manager general la patru firme din judet - RHM din localitatea Estelnic, TTC si RGT din municipiul Sfantu Gheorghe si Platanus din Baraolt - in legatura cu perspectivele intreprinderilor in care a investit peste 20 de milioane de euro si care au peste 1.700 de salariati.
Rosner a spus ca omul de afaceri german l-ar fi informat ca aceste firme isi vor mentine activitatea si in urmatorii ani, aderarea Romaniei la UE reprezentand un element de oportunitate in dezvoltarea investitiilor in Romania.
In acest context, fabrica din Baraolt urmeaza sa se extinda si vor fi create 250 de noi locuri de munca in confectii si 50 de locuri in cadrul unui centru logistic ce va fi realizat in parteneriat cu o alta firma germana. Totodata, la Sfantu Gheorghe va fi realizata, pana in toamna acestui an, o hala de productie pe o suprafata de 1.500-2.000 de metri patrati. Conform sursei citate, comenzile la capacitatile actuale inregistreaza un trend de crestere, avand in vedere ca intreprinderile lucreaza pentru marci precum Strellson, Hugo Boss, Hilt si Benvenuto. "Este real insa faptul ca in Ucraina este in curs de finalizare o investitie de genul RGT, respectiv spalatorie-vopsitorie, finisaje speciale pentru fabricile de confectii existente si viitoare din Ucraina", a spus Rosner.
Incepand cu anul 1991, omul de afaceri Dietrich Bock a investit in Romania peste 20 de milioane de euro, infiintand in judetul Covasna doua fabrici de pantaloni care produc in mare parte pentru export in Germania si o spalatorie care se adreseaza doar clientilor din Romania. In cele trei intreprinderi lucreaza peste 1.700 de angajati. Un departament propriu coordoneaza doar proiectele legate de seminarii, participare la expozitii si targuri, cursuri de perfectionare profesionala, dar societatea a acordat si burse unor studenti, acestia urmand ca dupa finalizarea studiilor sa lucreze in cele trei intreprinderi RHM Pants SRL, TTC SA si RGT SRL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.