Unul dintre personajele din cauza caruia in continuare are de suferit credibilitatea justitiei este Nicolae Popa, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si secretarul general al CSM. Fost consilier al fostului sef al statului, Ion Iliescu,
Unul dintre personajele din cauza caruia in continuare are de suferit credibilitatea justitiei este Nicolae Popa, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si secretarul general al CSM. Fost consilier al fostului sef al statului, Ion Iliescu, intre anii '93-'96 pentru probleme legislative si juridice, Popa a escaladat profesional fiind impins de Iliescu. Chiar si numirea la Inalta Curte, se pare, ca Popa o datoreaza fostului presedinte care a reusit astfel sa controleze Justitia. Mugur Ciuvica, purtator de cuvant al Actiunii Populare, considera ca numirea lui Popa in fruntea instantei supreme nu a fost decat o dovada a legaturilor dintre puterea politica si puterea judecatoreasca. "Presedintele Ion Iliescu a inlocuit un om independent, Paul Florea, care a dovedit acest lucru, cu omul sau de casa. Si spun acest lucru referindu-ma la faptul ca Nicolae Popa a fost angajat la Cotroceni si a fost numit la Curtea Constitutionala tot de presedinte. Cariera sa politica post-decembrista a fost legata de cea a lui Iliescu", declara Ciuvica. Acesta considera inacceptabil si faptul ca Popa a fost numit in fruntea unei institutii cu care nu are nici o legatura: "Nicolae Popa nu a fost, nici macar in calitate de stagiar, in toata cariera sa judecator". (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.