Analistii FSB au recunoscut pentru prima data ca Internetul constituie o amenintare pentru autoritatile ruse, propunind chiar o restringere a accesului la reteaua mondiala de comunicare, relateaza, ieri, pagina electronica a agentiei RIA-Novosti.
Analistii FSB au recunoscut pentru prima data ca Internetul constituie o amenintare pentru autoritatile ruse, propunind chiar o restringere a accesului la reteaua mondiala de comunicare, relateaza, ieri, pagina electronica a agentiei RIA-Novosti.
Referindu-se la evenimentele din Ucraina si Georgia, Dmitri Frolov, reprezentant al Centrului pentru Securitatea Informatiilor din cadrul FSB, a propus, joi, in cursul unei dezbateri consacrate legislatiei in domeniul comunicatiilor si IT-ului, ideea impunerii unui control tehnic mai strict asupra domeniului Internet rus.
Astfel, FSB doreste un control imediat asupra utilizatorilor si furnizorilor de servicii Internet, chestiune care este luata in discutie de catre autoritatile ruse de mai mult timp.
"Tuturor furnizorilor de Internet trebuie sa li se ordone sa urmareasca traseul activitatilor desfasurate de utilizatorii lor inregistrati pe Internet", a declarat Frolov. In opinia sa, furnizorii de Internet trebuie sa inregistreze adresele IP ale clientilor lor, atat pe cele permanente, cit si pe cele dinamice, iar aceste informatii trebuie transmise agentiilor de securitate.
Analistul a mai spus ca este necesara "introducerea obligativitatii inregistrarii numarului de mobil al utilizatorilor, dat fiind faptul ca ei pot avea acces la Internet".
In prezentarea argumentelor sale, reprezentantul FSB s-a referit in mod constant la sporirea semnificativa a numarului de site-uri extremiste "de diferite orientari politice", care pot "folosi reteaua mondiala pentru mobilizarea fortelor politice impotriva autoritatilor statului". El a dat ca exemple recentele evenimente din Iugoslavia, Georgia si Ucraina.
In pofida riscurilor enuntate de analistul FSB, oamenii de afaceri si oficialii de la Ministerul pentru Tehnologia Informatiilor si-au aratat scepticismul fata de afirmatiile lui. "Credem ca Internetul nu ar trebui sa fie supus vreunui control", a declarat Aleksander Parsukov, purtator de cuvant al ministrului. El a subliniat ca actuala Lege a mijloacelor de comunicare furnizeaza o baza legislativa solida pentru a fixa responsabilitatea furnizorilor de servicii Internet in ceea ce priveste continutul site-urilor.
"De fapt, toti providerii coopereaza de mult timp cu agentiile de securitate", a declarat Aleksander Malis, vicepresedintele companiei Korbina-Telecom. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin