Tensiunile acumulate in cadrul Coalitiei de guvernamant ar putea duce, in scurt timp, la ruperea protocolului incheiat intre partide si la despartirea de ceea ce presedintele Traian Basescu numeste "solutia imorala", PUR. Potrivit unor surse din Coal
Tensiunile acumulate in cadrul Coalitiei de guvernamant ar putea duce, in scurt timp, la ruperea protocolului incheiat intre partide si la despartirea de ceea ce presedintele Traian Basescu numeste "solutia imorala", PUR. Potrivit unor surse din Coalitie, liberalii, democratii si udemeristii sunt extrem de nemultumiti de atitudinea manifestata de umanisti fata de criza ostaticilor din Irak. Solicitarea PUR adresata Coalitiei guvernamentale privind retragerea trupelor romanesti din Irak urma sa fie discutata, ieri seara, intr-o sedinta a conducerii Coalitiei, care se anunta una cu scantei. Potrivit acelorasi surse, umanistilor li se reproseaza si alte "pacate", intre care contributia acestora la "masacrarea" proiectului guvernamental privind declaratiile de avere. Nemultumiri starneste, de asemenea, faptul ca parlamentarii lui Dan Voiculescu nu se alatura eforturilor Aliantei de a-i schimba pe presedintii pesedisti ai celor doua Camere ale Parlamentului, Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase. Nici udemeristii nu sunt convinsi de oportunitatea acestui demers. Totusi, liderul UDMR, Marko Bela a anuntat ca Uniunea va sustine modificarea regulamentelor de functionare a Camerelor daca amendamentele propuse de reprezentantii Coalitiei vor respecta prevederile constitutionale. La schimb, udemeristii se asteapta sa primeasca sprijinul PNL-PD la articolele sensibile din proiectul legii minoritatilor.
Si in interiorul Aliantei DA exista divergente. Desi au promis ca, imediat dupa semnarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeana, vor transa intr-un fel sau altul problema alegerilor anticipate, "aliatii" nu s-au inteles inca asupra acestui subiect. Raspunzand afirmatiilor liderului PD, Emil Boc, care s-a pronuntat, recent, pentru organizarea de alegeri inainte de termen, presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu a apreciat ca "este o tema atat de veche, incat nu mai trebuie comentata". Momentan, democratii sunt preocupati cu organizarea Conventiei Nationale a formatiunii, unde va fi ales noul lider al PD. Asa se face ca reprezentantii acestui partid au lipsit ieri de la consultarile pe tema legilor proprietatii, spre nemultumirea liberalilor prezenti.
PUR, parasit de activisti
Preocupata de jocuri "la centru", conducerea PUR a uitat de filiale. Simtindu-se nebagati in seama, liderii organizatiei Giurgiu au parasit ieri partidul lui Dan Voiculescu si, o data cu ei, au plecat 23 de filiale din localitatile din judet si 90% din membrii organizatiei municipale. Anuntul a fost facut ieri, conform Rompres, de fostul presedinte al PUR-Giurgiu, Dumitru Beianu. "Oricat ar fi de frumos sa te sacrifici pentru partid, rabdarea noastra a ajuns la limita si ne-am hotarat sa ne retragem din partid", a declarat celalalt fost vicepresedinte al PUR Giurgiu, Nicolae Marculescu.
Prin aceste demisii, PUR nu mai are consilieri judeteni la Giurgiu. Beianu a spus ca si-a depus adeziunea si a fost acceptat deja in organizatia judeteana a PNL. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.