Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, la Parlament, ca autoritatile se afla "in principiu" in contact cu rapitorii jurnalistilor. Intrebat daca in momentul de fata mai este pastrata legatura cu cei care ii detin pe ziaristi, premierul a
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, la Parlament, ca autoritatile se afla "in principiu" in contact cu rapitorii jurnalistilor. Intrebat daca in momentul de fata mai este pastrata legatura cu cei care ii detin pe ziaristi, premierul a raspuns: "In principiu da, dar mai multe detalii nu va pot spune". La incercarea unui reporter de a primi confirmare fata de existenta in continuare a unui proces de negociere, seful Guvernului a preferat sa nu raspunda si sa intrebe daca "mai exista o alta intrebare?". El a mai declarat ca nu poate da informatii despre criza ostaticilor, dar a asigurat ca toate institutile abilitate ale statului care sunt implicate in gestionarea acestei situatii de criza isi fac datoria, eforturile fiind indreptate catre salvarea ziaristilor. "Vreau sa aveti convingerea, si o spun tuturor romanilor, ca se vor face absolut toate eforturile care sunt posibile pentru ca ziaristii romani sa se intoarca in tara teferi", a spus Tariceanu, dupa ce a parasit plenul Parlamentului. El a facut un apel reprezentantilor mass-media de a incerca sa nu amplifice starea emotionala care exista, deoarece acest lucru "nu serveste nici parintilor ziaristilor si nici starii de spirit generale a populatiei". (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.