La masuta unde se strangeau semnaturile era un barbat care ne-a spus ca este acolo la initiativa unui avocat, dar a refuzat sa-i dezvaluie numele. El a precizat ca s-au strans pana la ora 15 peste 7.000 de semnaturi. vip-uri. Si la

La masuta unde se strangeau semnaturile era un barbat care ne-a spus ca este acolo la initiativa unui avocat, dar a refuzat sa-i dezvaluie numele. El a precizat ca s-au strans pana la ora 15 peste 7.000 de semnaturi.
vip-uri. Si la acest miting au participat diverse personalitati, printre care si antrenorii lotului national de gimnastica, insotiti de o parte din gimnaste. ""Erau niste persoane care-si faceau meseria. Credem ca aceste ore vor fi cele mai grele. Nu ne bagam in comentarii cu conotatii politice. Am venit dintr-un gest de solidaritate si cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa faca asta"", ne-a declarat Mariana Bitang.Printre manifestanti s-a aflat la un moment dat si fostul tenisman Ilie Nastase care a declarat ca nu intelege de ce bucurestenii nu ies in strada. ""Sper sa se rezolve situatia jurnalistilor fara morti, chiar daca trupele romanesti nu se se retrag din Irak. As vrea sa-l intreb pe Basescu de ce nu cere 50 de milioane de dolari americanilor ca sa le dea celor care ii detin pe jurnalisti"", a spus Ilie Nastase. Prezent in Piata Universitatii, fostul senator PRM George Pruteanu ne-a declarat: ""Se apropie funia de par. Eu m-am documentat pe Internet si am aflat ca e vorba de o organizatie de teroristi cinica si in curs de afirmare. Asa ca e posibil sa se termine prost. O armata poate fi dusa si adusa inapoi, o viata odata dusa, nu."" Un elev de la Tonitza comenta: ""E prea putina lume, mai sunt cateva minute...""
speranTA. La un moment dat, o fata indemna: ""Sa mergem la Cotroceni, nu are rost sa mai stam aici"", dar vorbele ei nu au avut succes. Din multime se mai aude o voce: ""Ii vor omori. Arabii astia nu dau doi bani pe viata."" Se mai scandeaza apoi minute in sir: Marie-Jeanne, Sorin, Ovidiu, Munaf. Erau agitate afise cu cei trei jurnalisti si foi xeroxate cu Munaf. Jurnalul National de miercuri era tinut de multi oameni pe post de afis. O femeie tinea in mana o icoana cu Maica Domnului, o cruce de lemn si portretul lui Munaf. ""Am si eu doi copii acasa. Trebuia sa mergem cu totii la biserica, dar si aici tot o biserica e. Nu inteleg cum de unele mame au avut inima sa stea acasa. Ce exemplu ia tineretul de la noi!""

SCANDARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.